İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye’deki göçmenlere düşmanlık yapmak yanlış ama bu göç meselesinin Türkiye’yi hendek haline getirdiği Avrupa ile olan anlaşmalar neticesi de bir gerçek. Ben muhalefet partisi genel başkanıyım duvardan duvara çarparım, ama bugün doğru değil. Sığınmacıların Türkiye’ye hurra yapması yanlıştır. Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir, basiretsizliktir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kastamonu'da esnaf ziyareti yaptı. Akşener burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

"SIĞINMACILARIN TÜRKİYE'YE ‘HURRA’ YAPMASI YANLIŞ"

Akşener, bir gazetecinin Bolu Belediye’sinin yabancılara yönelik su faturasının zamlı alınması girişimi ile ilgili olarak ne düşündüğünün sorulması üzerine, 2001’de Dışişleri Bakanlığı’nın talebi ile Avrupa Parlamentosu’nun göçmenlerin geçiş yeri olarak görülen Türkiye’yi hendek yapmak üzere getirdiği kararı engellemeye gönderildiğini hatırlattı. Göç dalgasının yıllardır olduğunu bundan sonra da olacağını belirten Akşener, şöyle devam etti:

“Türkiye’deki göçmenlere düşmanlık yapmak yanlış ama bu göç meselesinin Türkiye’yi hendek haline getirdiği Avrupa ile olan anlaşmalar neticesi de bir gerçek. Benim yapmaya çalıştığım şey şudur, ayrışma noktalarını ‘gol atalım’ diye bu kadar derinleştirirseniz, Türkiye zarar görür. Ben muhalefet partisi genel başkanıyım duvardan duvara çarparım, ama bugün doğru değil. Sığınmacıların Türkiye’ye ‘hurra’ yapması yanlıştır. Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir, basiretsizliktir. Ama o gelmiş sığınmacılara da düşmanlık etmek de yanlıştır. Ben iki yıl evvel Sayın Erdoğan’a seslendim, ‘sen gitmiyorsun gönder beni Beşer Esat ile ben konuşayım da Suriyeli sığınmacıları memleketlerine can güvenliği içerisinde gönderelim..’. Ne yaptılar? Kulaklarının üzerine yattılar.”  

 

Kaynak: anka