İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “23 Haziran Demokrasi Şöleni” etkinliğine video mesajla katıldı. Akşener, “25 yıldır sürekli ihanete uğrayan aziz İstanbul; temiz ellere, iyi insanlara devredildi. Haramın hortumları kesildi. Kaynaklar, millete hizmet için harcanmaya başlandı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’nun 2019 seçimlerini kazanmasının 2. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “23 Haziran Demokrasi Şöleni” etkinliğine, video mesajla katıldı. Akşener, mesajında; partisinin Meclis grubu toplantısı ile Ankara ve Trabzon programları nedeniyle etkinliğe katılamadığını belirtti. Akşener, şunları söyledi:

"GÖREV; İSTANBUL'U YAĞMADAN, TALANDAN, YIKIMDAN KURTARMAK"

“İstanbul bir devrin kapanıp bir devrin açılmasına vesile olan çok özel bir şehirdir. Tarihi boyunca medeniyetin en önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Fethini peygamber efendimizin müjdelediği, Sultan Mehmet Han’ın bizlere emaneti olan bir şehrimizdir. Bu yanıyla da paha biçilmez bir mirasımızdır. Bu gerçekler ışığında her birimize düşen önemli bir görev var, İstanbul’un kıymetini bilmek. İstanbul’u layık olduğu şekilde güzel, yaşanabilir bir kente dönüştürmek ve İstanbul’u yağmadan, talandan, yıkımdan kurtarmak. İşte bu çok önemli görevleri yerine getirebilmek için ilk adımları iki yıl önce bugün attık.

“İSTANBULLU DEMOKRASİ DERSİ VERDİ”

23 Haziran 2019 tarihi İstanbul için bir dönüm noktası oldu. Aynı zamanda 23 Haziran tarihi 150 yıllık demokrasi mücadelemizin taçlandığı günlerden de biri oldu. İstanbullu, iktidarın kanunsuzca oynadığı tüm oyunlara karşı gerçek bir demokrasi dersi verdi ve bir kez daha dedi ki ‘Ben milletim. Söz de karar da benimdir. Hiçbir güç, benim irademe el uzatamaz.’ Ve milletimizin kutlu iradesi demokrasi tarihimizde açılan yarayı 2 ay gibi kısa süre içinde tedavi etti.

Yapılan tüm tezviratlara rağmen Türkiye’de demokrasinin hâlâ ayakta olduğunu; millete rağmen kimsenin, hiçbir gücün adım atamayacağını ve karar merciinin seçim sandığı olduğunu bir kez daha gösterdi. Peki sonuçta ne oldu?

“HARAMIN HORTUMLARI KESİLDİ”

Akçeli işlerle, kirli işlerle harap ve bitap hale gelmiş olan, 25 yıldır sürekli ihanete uğrayan aziz İstanbul; temiz ellere, iyi insanlara devredildi. Haramın hortumları kesildi. Kaynaklar, millete hizmet için harcanmaya başlandı. Yağma Hasan’ın böreğine dönmüş belediye bütçesi, hak ve hakikat diyen bir anlayışın iradesine geçti.

‘İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlar duracak’ diye yalanlar söylendi. Ama tutmadı. Çünkü yardımlar; şovlar eşliğinde değil, gelenek ve inancımıza uygun şekilde artarak devam etti. Tüm engellere rağmen metro yatırımları hızlandı. Yarım bırakılan projeler yeniden başlatıldı. İsraf projeleri ortadan kalktı, İstanbul yeniden yeşillenmeye başladı. Pandemi döneminde dara düşen vatandaşlarımız, belediyenin gücü ve imkanlarını yanında gördü. Hem de tüm engellemelere rağmen gördü. Bütün bunlar milletimizin feraseti ve iradesi sayesinde, Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızın özveri ve gayretleriyle oldu. Bu vesileyle emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah her birinizde razı olsun."

Kaynak: anka