Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğan’ın oğlu Mecit Erdoğan, AKP’nin yönetimde olduğu Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin şirketindeki işinden çıkarıldı. Şahinbey Belediye Meclisi Üyesi Uğur Kalkan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yeğenlerini işe aldığını ileri sürerek, “Şahinbey Belediyesi’nin iştiraki olan üç şirketin üçüne de genel müdürlüğe aynı kişi bakıyor. Bir yandan kendi tanıdıklarına, yeğenlerine bu ödüller, öbür tarafta da bu vatana hizmet etmiş gazi evladına yapılanlar” diye konuştu.

AKP’nin yönetimde olduğu Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin şirketinde çalışan Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğan’ın oğlu Mecit Erdoğan, sendika değiştirdi. Sendika değiştirmesinin ardından Erdoğan işten çıkarıldı. Erdoğan’ı evinde ziyaret eden Şahinbey Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Uğur Kalkan, Şahinbey Belediyesi’nin gazinin oğlunu cezalandırdığını öne sürerek, “Bir çalışan 13,5 ay ücretsiz izne gönderiliyor. 850-1.500 lira aldığı aylık paralarla; dört çocuğu var. İki tanesi rahatsız. Belgesi de var. Rahmetli gazimizden kalan maaş olmazsa bu ev geçinemeyecek. Yani bir belediye niye bunu yapar anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Kalkan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yeğenlerini işe aldığını ileri sürerek, “Bir yeğenini huzur hakkı ile belediye şirketinin yönetimine koydu. Öbür taraftan baktığımız zaman Şahinbey Belediyesi’nin iştiraki olan üç şirketin üçünde de genel müdürlüğe aynı kişi bakıyor. Bir yandan kendi tanıdıklarına, yeğenlerine bu ödüller, öbür tarafta da bu vatana hizmet etmiş gazi evladına yapılanlar” diye konuştu.

Erdoğan ise sendika değiştirdiği gerekçesi ile işten çıkartıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Ben, 2014 yılının sekizinci ayında Şahinbey Belediyeli Park Bahçeler Müdürlüğü’nde demirci, kaynakçı olarak işe başladım. 2021 yılının mart ayında benim çıkışımı verdiler. Gerekçe olarak sendika değiştirmişim. Sendika değiştirdiğim için iş akdimi feshettiler. Gazi yakını olduğum için bunu CİMER’e şikayet ettim… Beni tekrar işe aldılar. İşe başladık.  Beni zorla, tehdit ederek, ‘Seni işten çıkarırız’ diye iş yerine almadılar. Ancak başlama yazım olmasına rağmen beni iş yerine almadılar. ‘Senin burada dosyan yok’ dediler. Ama ben her gün işe gittim. Her gün işe gitmeme rağmen ‘3 gün işe gelmedi’ diye yalan beyanla tekrar bana çıkış verdiler.”

Kaynak: anka