AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığına ilişkin; “Bu bir hukuki süreçtir. İnşallah bizler de milletimiz ne istiyorsa yapacağız. Elbette bu çerçevede, Karma Komisyon da yeri, saati, vakti geldiği zaman anayasal ve yasal süreç işletilmek suretiyle kararı verir ve yargı yolu açar” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkan, basın toplantısında; Adıyaman’da öldürülen PKK terör örgütü üyesinin cep telefonundan, birlikte çekilmiş fotoğrafı çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı ile ilgili olarak soru üzerine şunları söyledi:  

“Bu bir hukuki süreçtir. Bu hukuki süreç işleyecektir. Hukuki süreç, aynen trenin rayında yol aldığı gibi; anayasa ve yasalar çerçevesinde yoluna devam eder. İnşallah bizler de Meclis çatısı altında aziz milletimizin böylesi bir duruş sergileyen, teröre destek veren, terör üyeliğinden yargılanması talep edilen bir milletvekili hakkında milletimiz ne istiyorsa yapacağız. Elbette bu çerçevede, Karma Komisyon’da yeri saati vakti geldiği zaman ilgili milletvekilinin dokunulmazlığı, anayasal ve yasal süreç işletilmek suretiyle kararı verir ve yargı yolu açar. Böylesi bir yüz karasını milletimize yaşatmayız. Milletimizin böylesi bir olayla ilgili mahcubiyetine de neden olmayız.”

Kaynak: anka