Şanlıurfa’da AKP’li Eyyübiye Belediyesi 50 bin porsiyon yemek ihalesini iptal edip, daha fazla sayıda porsiyon için yeniden ihaleye çıkacak. DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Siz yardım edilecek yoksullar istiyorsunuz, biz size ortadan kaldırılmış yoksulluk” değerlendirmesini yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise “En kısa zamanda daha çok fakire ulaşmak için yeniden ihaleye çıkılacaktır” dedi. 

AKP’li Eyyübiye Belediyesi “fakir ve muhtaç vatandaşlara dağıtılmak” üzere 17 Haziran’da çıkacağı 50 bin porsiyonluk yemek ihalesini, iptal etti. Daha fazla porsiyon için yeniden ihaleye çıkılacağı açıklandı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, yemek ihalesini, sosyal medya hesabından; şu mesajla eleştirdi:

“50.000 kişilik yemek ihalesini duyunca aklıma Tevfik Fikret’in bu dizesi geldi… Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin; doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir; yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?”

“SİZ YOKSUL İSTİYORSUNUZ, BİZ İS ORTADAN KALDIRILMIŞ YOKSULLUK”

Tüysüz ayrıca, “Tam da bu noktada ayrışıyoruz. Siz yardım edilecek yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk. Batan şeylere gelince saymakla bitmez. Çöp kokusu, tapu sorunu, işsizlik, kalabalık sınıflar, eğitim, mevsimlik işçi…” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise Tüysüz’ün bu açıklamalarına, yine sosyal medya hesabından şu karşılığı verdi:

“Sayın Başkanım, ilçemiz geneli fakir vatandaşlarımıza yemek ikramında bulunmak için yaptığımız ihalemiz, açık bir ihaleydi. Buradaki amaç, ihtiyaç sahiplerine yemek ikramıydı. Ancak ihale (iptal) edildi. En kısa zamanda daha çok fakire ulaşmak için yeniden ihaleye çıkılacaktır.”

Kaynak: anka