Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait yüzme havuzunda 13 yaşındaki Selami Korkmaz’ın önceki gün boğularak hayatını kaybetmesi üzerine havuzda eğitimli cankurtaran çalıştırılmadığı iddia edildi. DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz olayla ilgili “Liyakatı esas almayan ve işi ehline teslim etmek yerine akraba ve yandaşı işe yerleştirme zihniyeti başka insanların hayatlarına mal oluyor” açıklaması yaptı.

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hilvan ilçesindeki yüzme havuzunda 13 yaşındaki Selami Korkmaz 6 Temmuz’da boğulma tehlikesi geçirdi. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Selami korkmaz 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek can verdi.

Uzunluğu 25 metre olan 15 metre enindeki havuzun; 1,65 metre ile 2,25 metre arasında derinliğe sahip olduğu öğrenildi.

“EĞİTİMLİ CANKURTARANLAR ŞUSKİ’YE GÖNDERİLDİ” İDDİASI

13 yaşındaki Selami Korkmaz’ın ölümü Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü toplantısında da gündeme geldi. HDP’li meclis üyesi Sıtkı Dursun’un verdiği önergede ölümün eğitimli cankurtaran olmamasından kaynaklandığı öne sürüldü. Korkmaz’ın boğulma tehlikesi geçirdiği sırada herhangi bir cankurtaranın havuzda olmadığı iddia edilen önergede, ayrıca ilçelerde büyükşehir belediyesine ait yüzme havuzlarında görevli, sertifikalı 15 cankurtaranın Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşletmesi’ne (ŞUSKİ) bağlı başka birimlere gönderildiği ifade edildi. Önergeye göre cankurtaran açığı ise yine ŞUSKİ’deki özel eğitimi olmayan personel ile giderildi.

DEVA PARTİ’Lİ TÜYSÜZ: ÖLÜME SEBEBİYET VERME SUÇU VAR, SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz de Selami Korkmaz isimli çocuğun Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzunda “cankurtaran olmadığı için öldüğü” yönündeki iddiaları Twitter hesabından paylaştı. Tüysüz, “Liyakatı esas almayan ve işi ehline teslim etmek yerine akraba ve yandaşı işe yerleştirme zihniyeti başka insanların hayatlarına mal oluyor. Bu büyük vebal, bu zihniyetin… Bu olayda ihmal suretiyle ölüme sebebiyet verme suçu var savcıları görevlerini yapmaya davet ediyorum” dedi. 

“ORADA HERHANGİ BİR CANKURTARANIN BULUNMAMASINDAN KAYNAKLANMIŞTIR”

Korkmaz’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili sorumlular hakkında soruşturma açılması istendiği belirtilen önerge şöyle:

“İlçelerdeki belediye tarafından yapılan yüzme havuzlarında iki gün öncesinde Hilvan’da bulunan yüzme havuzunda 13 yaşındaki bir gencimiz yüzmeyi bilmediği için kaybettik. Orada herhangi bir cankurtaranın bulunmamasından kaynaklanmıştır. Bu olayın birinci müsebbibi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ahmet Dedeoğlu, havuzlardan sorumlu müdür Hasan Kesen’dir. Sebebi ise bu havuzlarda 15 tane personel siyasi nedenlerle başka birimlere gönderilmiştir. Bu çalışanlar sertifikalı cankurtaranlardır. Bu personel açığını kalifiye olmayan elemanlar atanmıştır. Bu kalifiye çalışanların eski işlerine geri gönderilmesini ve Hilvan ilçemizde kaybettiğimiz gencin sorumlularını soruşturma açılmasını isteriz. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”

(Fotoğraf: Arşiv)

Kaynak: anka