AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Bize göre Türkiye’de hiçbir etnik sorun bulunmamaktadır” dedi.

AKP Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi. Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorunu” açıklamaları ile ilgili, “Bize göre Türkiye’de hiçbir etnik sorun bulunmamaktadır” dedi ve şunları söyledi:

“AK Parti 19 yıllık iktidarları döneminde temel hak ve özgürlükler noktasında demokratikleşme ve sessiz devrimlerle bütün sorunların üzerinden gelmiş, 84 milyon insanımızın tamamının eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir hukuk düzeni Türkiye’de cari kılınmıştır. Türkiye'de ancak terör sorunu vardır. Terör sorununun da üstesinden gelen iktidar, AK Parti iktidarlarıdır. Allah'a çok şükür 84 milyon insanımız eşit yurttaşlardır, en ufak bir etnik ayrım asla söz konusu değildir. CHP’nin Kürt sorunu olarak nitelendirdiği sorun nedir, çözüm nedir kamuoyunu bu konuda bilgilendirmeleri, kendi iddialarını ispatla mükellef olmaları münasebetiyle bir zarurettir. Yamalı bohça ittifakının diğer paydaşı olan Sayın Akşener, Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorunu' sözüyle ilgili ne düşünmektedir? Bunu da mutlaka kamuoyuna açıklamalıdır.”

Akbaşoğlu’nun konuşmasında dikkat çeken diğer noktalar şöyle:

“NATO MERMER, NATO KAFA: CHP yönetiminin, Etimesgut İlçe Başkanı'nın sözlerine sahip çıkacak şekilde beyanlarda bulunması, CHP'nin nato mermer, nato kafa olduğunu bir kez daha ortaya koymuş vaziyette. CHP yönetimi; ayıplanması, utanılması gereken hususlara kendi içinde bir çekidüzen vermesi gerekirken, her türlü haksızlığı, yolsuzluğu, hırsızlığı, arsızlığı sahiplenici bir tutum ve davranış sergilemesi ve milletimizin değerleriyle İzmir'de, Edremit'te, Bolu'da, her tarafta, bütün olaylarda alay etmesi, CHP'nin makyajının döküldüğünün işareti olarak bir kez daha karşımıza çıkıyor.

KAMUOYUNU DOĞRU YÖNLENDİRECEK VERİLERİ VERMİŞTİK: Yurtlarla ilgili Engin Altay dün açıklamalarına devam etti. Bu konuyla ilgili ben ve bakanımız kamuoyunu doğru yönlendirecek verileri vermiştik. Bu sorunu biz çözeriz diyen CHP, Muğla’daki bitmiş yurdun, kanalizasyon ve su işleriyle ilgi CHP’li belediyenin ayak direttiğini söylediğimizde, CHP’nin samimiyetsizliğini kamuoyu görmüş oluyor.

PARLAMENTER SİSTEM GERİCİLİKTİR: Parlamenter sistem gericiliktir, geriye gitmektir. Bugün parlamenter sistem üzerinde ortak paydada buluşanlar aslında Türkiye'yi kaosa, vesayete, milletin egemenliğinden rol kapmaya çalışanlara yeşil ışık yakmaktadır. Her sistem tartışılabilir, görüşülebilir ancak milletin iradesine, kararına bir saygısızlık söz konusudur. Aslında hem CHP hem de İYİ Parti parlamenter sistemin yetersizliğini kavramsallaştırmada bile kabul ediyorlar. Demek ki iyileştirilmesi, güçlendirilmesi gereken bir boyutu olduğunu peşinen kabul ediyorlar. Bir kere kavramsallaştırmalarında bu eksikliği kabul etmiş oluyorlar. Niçin parlamenter sistemi istiyorlar? Çünkü ulufe, bakanlık, makam dağıtmak için, partileri ancak bu şekilde bir arada tutabilecekleri için parlamenter sistemi dillendiriyorlar. HDP'li bakandan bahsediyorlar. Parlamenter sistemi dillendirenler, 'Geriye gidelim', 'İki ileri, bir geri adım atalım', 'Cumhurbaşkanı ayrı telden çalsın, başbakan ayrı telden çalsın', 'Yüzde 7 binlere varan gecelik faizler olsun', 'Üç rakamlı enflasyonlar tekrar geri gelsin', 'Vesayet odakları tekrar milletin rolünü çalsın' ve 'Türkiye yerinde saysın' istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı gelenlerin bütün argümanları temelsizdir. Bunu her platformda hem hukuki hem de siyasi, her zaman tartışmaya ve müzakereye açığız."

 

Kaynak: anka