AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan; CHP’nin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarına ilişkin soruşturma komisyonu talebi için, “Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazdan olsun. Bu tür iddialara kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır. Bu mesele araştırma komisyonu kurulmasını gerektirirse, bunların tümüyle geçmişte yaptığımız benzerini yapmaktan kaçınmayız. Kökünü kurutmak güvenlik politikası hem de parlamentonun denetim vazifelerinin gereğidir” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÜÇ MAYMUNU OYNAMIŞTIR”

Cahit Özkan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası düzeyde çağrı yaptığını söyledi. Özkan, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nu toplantıya davet etmiş, maalesef uluslararası mekanizme cevapsız kalmıştır. Birleşmiş Milletler, üç maymunu oynamıştır” dedi.

“İLİŞKİLERİ MASLAHATGÜZAR SEVİYESİNE İNDİRMEK EN GÜZEL CEVAP”

Özkan, “Filistin davasının yanında olduk. Türkiye ile İsrail diplomatik ilişkilerinin maslahatgüzar seviyesine indirilmesi de en güzel cevap niteliğindedir” dedi.

“TARİHE KARA LEKE OLARAK İYİ PARTİ GENEL BAŞKANININ ALNINA YAPIŞACAKTIR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Recep Tayyip Erdoğan arasında “Netanyahu” polemiği ile başlayan gerilim hakkında Özkan, “Hadsiz yaklaşımların kendisinin milli gelenekten geldiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gelmesi manidardır. Bu hadsiz tutumu; elbette CHP, HDP ve İYİ Parti’nin açık ittifakın tabanını konsolide ve ittifakı sürdürmek için olduğunu görüyoruz Hadsiz yaklaşım tarihe kara leke olarak İYİ Parti Genel Başkanının alnına yapışacaktır” dedi.

“KILI KIRK YARARCASINA ARAŞTIRILMALIDIR”

CHP’nin Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları için soruşturma komisyonu kurulması talebine destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruya, “Bizim abdestsizinden şüphemiz yok ki namazdan olsun. Türkiye özellikle yarım asrı derin yapılarla paralel yapılarla, mafyalarla mücadele ede ede bugüne geldi. Şu gün yeniden mafyaların devletin içinde nasıl ilişki ağı içinde olduğuna ilişkin konuları izliyoruz.  Nerede durmalıyız? Elbette anayasal hukuk düzeni yanında. Elbette her türlü iddia araştırılacaktır. Sayın Bakanın dediği gibi net duruşu vardır. Bu tür iddialara kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır” dedi.

Araştırma komisyonu kurulmasına ise Özkan, “O çalışma gelir, Genel Kurul’da değerlendiririz. Bu mesele araştırma komisyonu kurulmasını gerektirirse, bunların tümüyle geçmişte yaptığımız benzerini yapmaktan kaçınmayız. Kökünü kurutmak güvenlik politikası hem de parlamentonun denetim vazifelerinin gereğidir” dedi.

Kaynak: anka