AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Antalya Elmalı'da istismara uğrayan biri 8, diğeri 11 yaşında iki kardeşin ‘çocuk istismarı’ suçundan tutuklanan anne ve üvey babasının tahliye edilmesine ilişkin, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 8 ve 11 yaşlarındaki iki kardeş, yaşadıkları istismarı resim ve mektupla anlatmışlardı. Cinsel istismara maruz kalan iki kardeşin babaannelerinin ihbarı üzerine anne ve üvey baba önce tutuklandı, daha sonra serbest bırakıldı. 

Tahliyeye karşı sosyal medyada yurttaşlardan tepkiler sürerken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik de açıklama yaptı. Sürecin takipçisi olduklarını aktaran Çelik, "AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır" dedi.

"Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" diyen Çelik, "Hukuki süreçleri takip ediyoruz. Adalet kurumu her şeyi açığa çıkaracaktır. Vicdanlarıyla bu evlatlarımıza destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: anka