FERHAT AKGÜN

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Hikmet Ata, 2 belediye personelini darp ettiği iddiası ile karakolda ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Ata, “Bunlara tutanak tuttuk, bunlar da kendini kurtarmaya çalışıyor. Odaya girmeden nasıl darp edeceğim" dedi.

Edinilen bilgiye göre; olay sabah saat 09:00 sıralarında Marmaraereğlisi Belediyesi'nin Yeniçiftlik mahallesindeki garajında meydana geldi. İddialara göre; geçen yıl DSP'den AKP'ye transfer olan Belediye Başkanı Hikmet Ata, garajda görev yapan Ali Açar ve Levent Küçük'ü çalışmadıkları gerekçesi ile darp etti. Başkanın yanında bulunan 2 kişinin ise 2 çalışanın cep telefonunu zorla almaya çalıştığı öne sürüldü. Diğer çalışanların araya girmesi ile olay yarıştırıldı. 2 belediye çalışanı hastaneye giderek darp raporu aldı. Yüzlerinde ve çenelerinde şişlikler olan çalışanlar, Yeniçiftlik Jandarma Karakolu'na giderek Başkan Ata'dan şikayetçi oldu.

Ali Açar ve Levent Küçük isimli çalışanlar, ifadelerinde, Başkan Ata’nın kendilerine sebepsiz yere küfrederek saldırdığını söyleyerek belediye başkanından şikayetçi olduklarını söyledi.

Jandarmada ifade veren Ata, karakol çıkışı yaptığı açıklamada, “Bunlara tutanak tuttuk, bunlar da kendini kurtarmaya çalışıyor. Odaya girmeden nasıl darp edeceğim? Ben koridordan geçerken zaten şey yaptı. Gitsinler alsınlar darp raporu” dedi.

Darp edilen 2 belediye çalışanın avukatı Eren Güner ise şöyle konuştu:

“İki devlet memuru arkadaşıma -kendileri benim müvekkilim oluyor- darp, hakaret, şiddet ve yağma suçlarıyla bir takım hukuksuz eylemlerin gerçekleştiği iddiasıyla bugün jandarmada ifademizi verdik. İfademiz gün içinde savcıya da ulaşacak. Dosyanın takipçisiyiz. Tabii ki masumiyet karinesi, hiç kimseyi suçlamıyoruz açık açık, fakat bu dosyanın ve yapılan hukuksuz eyleminin takipçisi olacağız. Çünkü ne bir belediye başkana ne de diğer insanlara yakışan işler değil bunlar.”

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Jandarma karakolu

* Belediye Başkanı Hikmet Ata

* Darp edilen belediye çalışanlarının karakoldan çıkışı

* Maskesi kanlı Ali Açar isimli çalışan

* Avukat Eren Güner

Kaynak: anka