Diyarbakır'ın Hani ilçesinde AKP ilçe binasına kimliği belirsiz bir kişi molotoflu saldırı düzenledi. Ölen ya da yaralanan olmadı. Polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

AKP MKYK üyesi Alaattin Parlak, saldırı görüntüsünü sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Bu gece Diyarbakır Ak Parti Hani İlçe teşkilat binanıza yönelik olarak yapılan terör saldırısını kınıyorum. Kaos ve kargaşa yaratmayı amaçlayan bu saldırı ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik bir terör eylemdir. Asla muvaffak olamayacaksınız."

Yaşanan olayın ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak şunları belirtti:

"Partimizin Diyarbakır Hani İlçe binasına yönelik saldırıyı lanetliyoruz. Her türlü provokasyonu yenecek güce sahibiz. Ak Parti dimdik ayaktadır. Ak Parti Diyarbakır teşkilatı dimdik ayaktadır. Ak Parti Hani ilçe teşkilatı dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin birliği ve dirliği için çalışmaya devam edeceğiz. Provokasyonları yene yene bugünlere geldik. Aynı iradeyle geleceğe yürüyoruz."

"PROVOKASYONLARA KARŞI MİLLETİMİZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLÜ KILARAK EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaşanan olaya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı:

"Diyarbakır'ın Hani ilçesinde AK Parti binasına gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyorum. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen provokasyonlara karşı milletimiz dikkatle, birlik ve beraberliğimizi güçlü kılarak en güzel cevabı verecektir."

"ÜLKEMİZİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLER ASLA AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan olayı provokasyon olarak niteleyerek, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı.

"Ülkemizi karıştırmak isteyenler provakasyon peşinde! AK Parti Diyarbakır-Hani ilçe binasına yönelik saldırıyı kınıyorum. Dün İzmir'de, bugün Diyarbakır'da kardeşliğimize, birliğimize kast edenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar!"

 
Kaynak: anka