ÖMER FARUK KARABULUT

AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Meram’da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı ile ilgili olarak “Cinayeti etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur. Canice gerçekleştirilen bu olay üzerinden provokatif amaçları ve açıklamaları olanlar ülkede kapsamlı bir iç karışıklık çıkarma hevesindedirler” açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Sultan Selim Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından, cami önünde basın açıklaması yaptı. Usta, şunları söyledi:

“Konya’nın Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde, yedi vatandaşımızın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma yapılıyor olup, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için gerekli tüm işlemler başlatılmıştır.

Dün meydana gelen elim hadisenin faili olduğu kamera görüntüleri ile değerlendirilen şüphelinin yakalanması için tüm imkanlar seferber edilmiştir.

Aynı aileden yedi kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup, adli işlemler sürmektedir.

Söz konusu, işlenen cinayeti etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur. Canice gerçekleştirilen bu olay üzerinden provokatif amaçları ve açıklamaları olanlar ülkede kapsamlı bir iç karışıklık çıkarma hevesindedirler.

İnsanların acıları üzerinden siyaset yapanların, Türkiye’nin kardeşliğini hedef alanların amacı ülkede nefret söylemi üretmektir. Olay tüm detaylarıyla bir etnik çatışma değilken, bunu Türk-Kürt çatışması olarak gösteren odaklar kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef almaktadır.

Bu topraklar üzerindeki kardeşlik sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır. Acılar üzerinden provokasyon üretenlerin hesapları boşa çıkacaktır. Irkçı nefret söylemleri üretmeye çalışanların yaptıkları büyük bir sorumsuzluktur. Konya’mızın, Türkiye’mizin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışanlar hedeflerine asla ulaşamazlar ve buna kimsenin gücü yetmeyecektir. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimize zeval getirmesin.

Kaybettiğimiz 7 cana bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, olayının aydınlatılması için çalışan yetkililerimize kolaylıklar diliyorum. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Ailemizin acısı hepimizin, tüm Konya’mızın ve Türkiye’mizin acısıdır. Ailemizin yanındayız”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Ak Parti Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta

* Olay Yeri arşiv görüntü

Kaynak: anka