AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan; Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği ve Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alma çağrısını içeren raporun “mesnetsiz, ön yargıyla ve siyasi saiklerle hazırlandığını” belirtti. Turan, “Bizim için yok hükmünde olan bu raporu AB de yok saymalı” dedi.

AKP Çanakkale Milletvekili Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki çalışmaları inceledi. Ziyaretin ardından konuşan Turan, AP'nin dün oylanıp kabul edilen Türkiye raporuna tepki gösterdi. Turan, "AP’nin raporu mesnetsiz, ön yargıyla ve siyasi saiklerle hazırlanmış bir rapor. Bizim için yok hükmünde olan bu raporu, AB de yok saymalı" dedi. 

Turan, AP'nin Türkiye raportörü İspanyol Nacho Sanchez için; "Bu zat, HDP’ye açılan kapatma davasında da küstahça açıklama yapmış, ‘ciddi sonuçları olur’ diyerek hadsizce tehdit etmişti" dedi.

Turan, raporda; "AB'nin ülkücü hareketi terör listesine ekleme" çağrısına da tepki gösterdi. Turan, "Bazı AB üye ülkelerinde sözde ifade ve gösteri özgürlüğü altında terör örgütü PKK/PYD/YPG ve FETÖ gibi örgütler, istediği gibi at koşturacak, bunda sorun yok. Ama bulundukları ülkelerde yasal olarak faaliyet gösteren dernekler yasaklansın, öyle mi?" dedi.

"TÜRKİYE'YE HAKSIZLIK"

Turan, "AB ile ilişkilerin askıya alınması" çağrısı için de şunları söyledi:

"AB ile tarihi, kültürel ve ticari bağlarımız var. AB üyeliği bizim için stratejik bir hedef olmaya devam edecektir. Bu, tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği bir dönemde ekonomi ve yargı başta olmak üzere her alanda reformlar yapmaya devam eden Türkiye’ye büyük bir haksızlık. Raporda yer alan ülkemiz için gerçek dışı iddialar, Avrupa’nın değerlerinden ne kadar uzaklaştığının bir göstergesidir."

 

Kaynak: anka