EBRU KURT 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’da yaşanan son durumla ilgili olarak “Biz NATO kapsamında geçmişte yaptığımız çalışmalarımız sırasında da müttefiklerimize 'Afganistan istediği sürece onların yanında oluruz' demiştik” açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yapılan kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akar’ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR: 23 Nisan’da başlayan ve Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının da sürüyor. Artan bir şiddet ve tempoda taarruzi bir ruhla operasyonlarımız devam ediyor. İnşallah asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Gayretimiz bunun için. Terör örgütünün sözde yöneticileri, tepesindekiler sonlarının ne olacağını çok iyi anladı. Alttakilerin de adalete teslim olmaktan başka çarelerinin kalmadığını görmeleri lazım.

NOKTA OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK: Terörü kaynağında yok etme stratejimiz ve nokta operasyonlarımız devam edecek. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör tehdidine karşı icra ettiği tüm operasyonlarda başta Irak olmak üzere tüm komşularının sınırlarına ve  toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alarak gerçekleştiriliyor.

MÜTTEFİKLERİMİZE ‘AFGANİSTAN İSTEDİĞİ SÜRECE YANINDA OLURUZ’ DEMİŞTİK: Afganistan'da yardıma ihtiyacı olan aralarında çocukların, kadınların ve yaşlıların bulunduğu milyonlarca insan var. Temennimiz şartların olumlu gelişmesi yönünde. Biz NATO kapsamında geçmişte yaptığımız çalışmalarımız sırasında da müttefiklerimize 'Afganistan istediği sürece onların yanında oluruz' demiştik. İnşallah her şey iyi olur diye düşünüyoruz. Gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyoruz.

“Yeni yönetim ile diyalog kuruluyor mu” sorusu üzerine ise Bakan Akar, "Dışişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız yakın koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükelçimiz Kabil'de çalışmalarına devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" yanıtını verdi.

 

Kaynak: anka