Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, 17 yaşında ilk yayıncılık anlaşmasını yapan Alice Oseman’ın “Kalp Çarpıntısı” kitabının 1 ve 2’inci ciltlerinin  “muzır” neşriyat olduğuna karar verdi. Kurul’un 18 yaşından küçüklerin maneviyatını etkilediğini belirttiği kitapta, Charlie ve Nick isimli iki kahramanın eşcinsel ilişkisi anlatılıyor.

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu “resen yaptığı inceleme sonucunda” Kalp Çarpıntısı kitabının 1 ve 2’inci ciltlerinde yer alan “bazı yazıların 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna” oybirliğiyle karar verdi. 

Kitapta Charlie ve Nick isimli iki kahramanın eşcinsel ilişkisinden bahsediliyor. Kitabın “muzır” bulunan iki cildinin tanıtımında şu ifadelere yer verildi:

“İki genç tanışırlar. Dost olurlar. Ve sonra aşk başlar. Charlie ve Nick aynı okula gitseler de daha önce hiç karşılaşmamışlardı. Bir gün aynı sırada oturmaya başlayıncaya kadar. Daha ilk hafta bitmeden ayrılmaz ikili olmuşlardı bile. Fakat Charlie, hiç şansı olmadığını bilmesine rağmen Nick'e çok fena tutulmuştu.

Nick ile Charlie çok yakın arkadaşlardı. Nick Charlie'nin eşcinsel olduğunu biliyordu, Charlie ise Nick'in öyle olmadığından adı gibi emindi. Yine de bunun aralarına girmesine asla izin vermeyeceklerdi. Fakat Nick arkadaşları, ailesi ve en önemlisi de kendisi hakkında çok önemli şeyler keşfederken aşk hemen yanı başlarındaydı. Bu çizgi roman serisi, adının hakkını kesinlikle veriyor.”

POŞETLENECEK KİTAP SADECE 18 YAŞ ÜSTÜNE SATILABİLECEK

Kurulun, Resmi Gazete'de bugün yayınlanan kararı yayınevine tebliğ edilecek ve bu kitaplar artık kapağına “Küçükler için zararlıdır” uyarısı yazılarak, içi görünmeyecek poşet/paket içerisinde yaşı 18’in üzerinde olanlara satılabilecek. “Muzır” bulunan kitaplar hiçbir şekilde vitrine konulamayacak, tanıtımı yapılamayacak.

Kitabın yazarı Alice Oseman ilk yayımcılık sözleşmesini 17 yaşında imzaladı. Aynı zamanda Radio Silence, I Was Born For This, Loveless ve web çizgi romanı Heartstopper'ın da yazarıdırlar. Romanları, Birleşik Krallık'taki çağdaş genç hayata odaklanıyor. Romanları ödül aldı. İlk 2 cildi sakıncalı bulunan kitabın 3 cildi de bulunuyor.

 

Kaynak: anka