Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM'deki grup toplantısında kürsüsünü bıraktığı sanatçı Burhan Şeşen'in konuşmasını değerlendirdi.


Ahmet Takan övgü yağdırdı: Siyaset sahnesindeki racon kesmelere esaslı bir şamar indirdi!
Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM'deki grup toplantısında kürsüsünü bıraktığı sanatçı Burhan Şeşen'in konuşmasını değerlendirdi.

Takan, "Siyaset sahnesindeki, o çıta düşüklüğüne, argolara, racon kesmelere, küfürleşmelere, tehditleşmelere esaslı bir şamar indirdi. Anlayabilene!" dedi.
 
Burhan Şeşen iktidara seslendi: 'Eyy bu ülkeyi yönetenler...'Burhan Şeşen iktidara seslendi: 'Eyy bu ülkeyi yönetenler...'

Takan, yazısında şunları kaydetti:
İYİ Parti lideri Meral Akşener,  Meclis grup toplantılarında konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüyü, toplumun çeşitli kesitlerinden temsilcilere, sıkıntı ve düşüncelerini anlatması için bırakır. “Millet Kürsüsü”nün dünkü konuğu da sanatçı Burhan Şeşen’di… Hâlâ hayranı olduğum Burhan Şeşen’in ne söylediğini merak ettiğim için internette video kaydını bulup başından sonuna izledim. (TRT, daha önce de yaptığı gibi Millet Kürsüsü’ nün konuğu konuşmaya başladığı an yayını kesmişti)

Kitabın ortasından konuşmak gerekirse, Burhan Şeşen ders verdi!.. Müzik dersi değil… Şeşen, ince siyaset, hitabet, nezaket, üslup, zarafet ve iletişim dersi verdi. Siyaset sahnesindeki, o çıta düşüklüğüne, argolara, racon kesmelere, küfürleşmelere, tehditleşmelere esaslı bir şamar indirdi. Anlayabilene!..

Bağırmadı, çağırmadı, hakaret etmedi, masayı yumruklamadı, kimseye parmak sallamadı, sanatçı zarafetiyle az ama öz konuşarak eleştirdi… Burhan Şeşen’in dün İYİ Parti grubunda, son olarak açıklanan ‘kademeli normalleşme’ takviminde göz ardı edilen müzisyenlerin durumunu anlatmak için yaptığı konuşma, siyaset ve iletişim okullarında ders olarak okutulmalı!..

Burhan Şeşen: Gözünü yumma müziğe sahip çık, gözünü yumma sahneye sahip çık

Sanatçı Burhan Şeşen, İYİ Parti'nin grup toplantısında müzisyenlerin sorunlarını dile getirdi. "100 binlerce sektör çalışanı ve bakmak zorunda olduğumuz ailelerimizle resmen yaşam mücadelesi veriyoruz" diyen Şeşen, sosyal medyada başlatılan akıma değinerek, "Gözünü yumma müziğe sahip çık, gözünü yumma sahneye sahip çık" ifadelerini kullandı.

Burhan Şeşen: Gözünü yumma müziğe sahip çık, gözünü yumma sahneye sahip çık

MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, pandemi süreci ve son olarak açıklanan 'kademeli normalleşme' takviminde müzisyenler için adım atılmamasına yönelik İYİ Parti'nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Taleplerini dile getiren Şeşen, "Resmen yaşam mücadelesi veriyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bu haftaki grup toplantısında sanatçı Burhan Şeşen'e söz verdi.

Şeşen, açıklamasında, "100 binlerce sektör çalışanı ve bakmak zorunda olduğumuz ailelerimizle resmen yaşam mücadelesi veriyoruz" dedi. Şeşen, salgında çalışamayan müzisyenler için meslek örgütleri aracılığıyla düzenleme yapılmasını talep etti.

Şeşen, açıklamasında şunları ifade etti:

"Ey bu ülkeyi yönetenler, bir ayrılık sonrasında ya da bir aşk acısı çektiğine hiç mi bir şarkımız size teselli olmadı, bir ağıta bir bozlakla hiç mi hüzünlenmediniz, bir düğünde hiç mi halay başı olmadınız, dağ başını duman almış marşını da mı okumadınız; müzisyenler gerçekten özel insanlar. Ben hâlâ bu yaşında bir şarkıyla dünyayı güzelleştirebileceğime inanıyorum. Çok ütopik ama bizler de sizler gibi her şeyi barış yoluyla, uzlaşmayla demokrasi sınırları içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Gençler yeni bir akım başlattılar, bu sözlerle konuşmamı noktalayacağım, gözünü yumma müziğe sahip çık, gözünü yumma sahneye sahip çık."

Editör: Alpaslan CAN