CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektriğe gelen zamlara ilişkin, “Düşük tarifeden de olsa elektrik parası, katlanarak geldi. Henüz asgari ücretlilerimiz, artan maaşlarını almadan eridiğini gördüler. Emeklilerimiz, memurlarımız aylıklarını almadan elektrik faturalarıyla çarpıldılar” dedi.

CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektriğe gelen zamlara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan zamları “zam zulmü” olarak niteleyen Akın, şunları söyledi:

“AKP iktidarının yeni yılla birlikte elektrikte yaptığı, yüzde 127’ye varan zamlar; vatandaşlarımıza fatura edilmeye başlandı. Zamlı faturalarla karşılaşan vatandaşlarımız, haklı olarak isyan ediyor. Aralık ayının 20 günlük tüketimi için birim fiyatı 91 kuruş olan elektrik, Ocak ayının ilk 10 günü için iki lirayı aşan bir fiyattan hesaplandı. Bu fahiş zam karşısında vatandaşımız ne yapacağını şaşırdı. Düşük tarifeden de olsa elektrik parası, katlanarak geldi. Henüz asgari ücretlilerimiz, artan maaşlarını almadan eridiğini gördüler. Emeklilerimiz, memurlarımız aylıklarını almadan elektrik faturalarıyla çarpıldılar. AK Parti iktidarının yaşattığı enerji buhranı, faturalara daha tam olarak yansımadı. Bunlar iyi günlerimiz. Önümüzdeki ay, 5 kilowatt/saat günlük tüketimi aşan vatandaşlarımız, yüzde 127 zamlı faturalarla karşılaşacak. 210 lira olan fatura 370 liraya çıkacak. Bu, vatandaşa yapılan bir zam zulmüdür. Bu zulmün son bulması için kademeli tarife, sosyal tarife olmalıdır. Defalarca söylediğimiz gibi, ilk kademenin 150 kilowatt/saatten ortalama aylık 230 kilowatt/saat olan tüketim düzeyine çekilmesidir. İnsani koşullar bunu gerektirir.”

 

Kaynak: anka