Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde yurttaşların sorunlarını dinledi. Bir yurttaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili sözlerini hatırlatarak, “Saman olmuş 3 lira, millete diyor ki ‘Hayvancılık yapın’. Bu millet nasıl hayvancılık yapsın? Bu milletin anasını ağlattı Erdoğan yani” dedi. Ağbaba ise Erdoğan’ın ekonomik kurtuluş savaşı verdikleri yönündeki sözlerine, “Ekonomik kurtuluş savaşını vereceksen savaşın en önüne dolarla para bağladığın 5’li çeteyi koy” karşılığını verdi.

Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyetinin Ağrı’daki temasları sürüyor. CHP heyeti, bugün Doğubeyazıt ilçesinde yurttaşlarla dertleşti. 10 çocuğu olduğunu söyleyen bir yurttaş, bir teneke yağın 110 liraya çıktığını, ekmeğin 2 lira olduğunu belirterek, “Bu halk bunaldı bundan. Ben bir seyyar satıcıyım, 10 tane nüfusum var. Peki bu kuru ekmek, diğerleri ne olacak? Cereyanıdır, suyudur… 10 tane çocuğum var. El arabasıyla sebze satarak bakıyorum. 20 tane ekmek şu anda 40 lira. Peki bu kuru ekmek… Bunun sebzesi, meyvesi var. Bunun elektriği, suyu, patatesi var” diye konuştu.

“SAVAŞIN EN ÖNÜNE 5’Lİ ÇETEYİ KOY”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonominin yeniden toparlanması için kurtuluş savaşı verdikleri yönündeki açıklamasını hatırlatan Ağbaba ise “Ekonomi kurtuluş savaşı veriyor. Bu kurtuluş savaşını fakir, fukaraya mı veriyorsun? Seyyar satıcı, esnafa mı veriyorsun? Ekonomik kurtuluş savaşını vereceksen savaşın en önüne dolarla para bağladığın 5’li çeteyi koy” dedi.

Bir yurttaş da 2 liraya aldığı ekmeği göstererek, “Dört ekmeği aldım, 10 lira. Sekiz tane çocuk var” dedi. Yurttaş, bir paket çayın 25 lira olduğunu, evine ısınmak için kömür ve odun da alamadığını belirterek, “Vallahi, yemin ederim ben almadım. Battaniyeyi böyle yapıyorum; çocuğum diyor, ‘Baba soğuktur’. Para yok, bir şey yoktur. Çocuk kalkıyor sabah, okula gidiyor. Diyor ki ‘Baba haçlık ver’. Ben diyorum ki ‘Harçlık yoktur” diyerek cebindeki 10 lirayı gösterdi.

Ağbaba’ya Türkiye’den umudunu kesen Ağrılıların Kanada’ya kaçtığını anlatan bir yurttaş, “Bana da teklif ettiler, çocuklar var diye gidemedim. Biraz para veriyorlar, kaçak olarak gidiyorlar. Buradan giden çok” dedi.

“KURTULUŞ SAVAŞINDA FAKİR FUKARININ İŞİ YOK”

Ağbaba, ziyaret ettiği kahvehanede yaptığı açıklamada, ekonomik kurtuluş savaşında ön safa geçmesi gerekenlerin 5’li çete olduğunu belirterek, “‘Eve ekmek götüremeyen’ tabiri, bugün maalesef gerçek olmuş durumda. Esnafı da perişan, kuyumcusu da perişan. Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Ekonomik kurtuluş savaşını vereceğiz’. Ekonomik kurtuluş savaşını vereceksen fakir fukaranın işi yok. Ön safta kimin işi var. Devletten zengin olan, rüşvet alanların, lüks makam araçlarının ön safa geçmesi lazım. Yap-işlet- devret modeliyle dolar bazında ülkenin kanını emen 5’lil çetenin kurtuluş savaşına geçmesi lazım” diye konuştu.

“5 LİRA İLE NASIL GEÇİNECEĞİZ”

El arabasıyla taşımacılık yapan 58 yaşındaki yurttaş ise tek sefere 5 lira aldığını kaydederek, “5 lira ile nasıl geçineceğiz. Bazen siftah etmiyoruz. İş yok ki. 4 tane çocuk var. Kömür de yok, odun da yok. Bir torba kömür olmuş 50 lira. Aha bunu Tayyip Erdoğan’a gönderin, başkanımıza. Deyin ki ‘böyle, böyle durum var’, bize bir yardımcı olsun. Aynen gönder ona. Yardımı da olmazsa önce Allah yapsın, başka çare yok” dedi.

“BU MİLLETİN ANASINI AĞLATTI”

Ağrılı diğer bir yurttaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili sözlerini hatırlatarak, “Çıkıyor televizyona diyor ki ‘Memleketi hali çok iyidir’. Bu memleket böyle mi gidecek? Millet aç mı kalmadı? Kimse gelip bu millete halini hatırını sormadı. Saman olmuş 3 lira, millete diyor ki ‘Hayvancılık yapın’. Bu millet nasıl hayvancılık yapsın? Bu milletin anasını ağlattı Erdoğan yani” diye konuştu.

Başka bir yurttaş ise yaşı gelmesine karşın prim gününü dolduramadığı için emekli olmadığını kaydederek, “78 girişliyim. 59 yaşındayım. İş yoktur diye emekli olamıyoruz. Bizi işe almıyorlar. 2 bin günüm var. İş bulamıyoruz, 55 yaşına geldim mi, bir şirket seni alamaz” diye vurguladı.

Kaynak: anka