Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: FATİH NAZIM EFE

Iğdır’da dert yanan bir emekli geçinemediğini, yeni kıyafet dahi alamadığını CHP heyetine anlattı. Emekli, “Üzerimdeki pantolon 15 senelik. Ceketi oğlan aldı… Eskileri geçen gün, paltoyu çıkardım yakasını söktüm, terziye gittim dedim ki ‘Bari bunu ters yaka yap da, o bozarma, kırışma görünmesin’. Çok perişan, güllük gülistanlık değil” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP heyeti, Iğdır’da esnaf ve sanayi odaları başkanları ile emeklileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. CHP heyeti, Türkiye Emekliler Derneği Iğdır Şube Başkanı İsa Bilir ve emeklileri ziyaret etti. Bilir, CHP heyetine 2003’te emekli olduğunda bin 50 lira maaş aldığını ve o zaman çeyrek altının 32 lira olduğunu hatırlatarak, “30 küsur çeyrek altın alıyordum. Bugün 4 bin lira maaş alıyorum. Çeyrek altın bin 200’e dayandı. 4 tane bile çeyrek altın alamıyorum” diye maaşındaki erimeyi anlattı.

Bilir emeklilerin bir ayağını hastane bir ayağının eczanede olduğunu belirterek, SGK katkı paylarından şikayet etti. Bilir, emekliden katkı payı alınmamasını istedi.

Başka bir emekli ise üstüne yeni bir şey alamadığını belirterek, “Vallahi geçinemiyoruz, billahi geçinemiyoruz… Vallahi her şeyde kısıyoruz. Üzerimdeki pantolon 15 senelik. Ceketi oğlan aldı” dedi.

Ağbaba’nın “Kendi emekli paranla en son alışverişi ne zaman yaptın giyime?” sorusu üzerine emekli vatandaş, “İnan ki iki senedir hiç yapmadım. Eskileri geçen gün, paltoyu çıkardım yakasını söktüm, terziye gittim dedim ki ‘Bari bunu ters yaka yap da o bozarma, kırışma görünmesin’. Çok perişan, güllük gülistanlık değil” yanıtını verdi.

Bir emekli ise fitreye muhtaç duruma düştüğünü ve kimsenin vermediğini anlatarak şöyle sitem etti:

“Fitre, zekat da vermiyorlar, onlar da aç. Millet de aç. Emekli maaşıyla ne geçineceğim. Millet bana yardım ediyor. Hepsi akrabadır, yardımcı oldular. Çocukları cezaevinde kuruş param yok, onlara para vereyim. Ayakkabı üç senelik, pantolon beş senelik. Yalnız bunu (mont) almışım 130 liraya. Onu da bir arkadaş aldı. Bu kazağım 8-10 senelik. Emekli maaş kartının içinde 22 lira para var. Geçinemiyoruz, millet kırılıyor kardeşim. Yani orada oturuyorlar milletvekilleri.”

 

Kaynak: anka