Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, “İnsanlar çok sıkıntılı. Fakat utanıyorlar fakirliklerini söylemeye, yokluğunu anlatmaya, zorluğunu anlatmaya. Çok sıkıntı duyuyorlar” dedi.

Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP heyeti, Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. CHP heyetini, burada Oda Başkanı Hayati Aydemir karşıladı. Aydemir, muhalefet partilerinin Ağrı’ya uğramadığını belirterek, “Bu güzel memleket, fakir ama onurlu insanlar” diye konuştu.

Aydemir, esnafın sorunlarından bahsederek, “Hali vakti yerinde olan orta ölçekli insanlarımız vardı. Maalesef hiçbiri kalmadı. Ama inanır mısınız; insanlar çok sıkıntılı. Fakat utanıyorlar fakirliklerini söylemeye, yokluğunu anlatmaya zorluğunu anlatmaya. Çok sıkıntı duyuyorlar. Kime gitseniz herkes ‘çok şükür’ diyecek hayatından, ama bir de oturup sohbet ederseniz, göğsünü açıp dinlerseniz… Çok, burası sahipsiz memlekettir” dedi.

Aydemir, sürekli değiştiği için esnafı tanıyamadığını kaydederek, “Adam işletmeyi açar, 3 ay sonra kapatır gider” diye konuştu. Aydemir, “Açıyor, deniyor 6 ay, dayanamıyor. Yüzde 80’i öyle. Çok göç var. Son zamanlarda Kanada modası çıkmış. Ağrı bilmezdi bunları. Yurt dışına gayri yasal yollardan gidenler varmış. Berbere gidersin, sohbet edersin. Ağrı’da, ‘binleri’ dediler, ‘geçmiş’. Bunun içerisinde devlet memuru olanları duydum. Doktor, avukatlardan bahsediyorlar” sözleriyle Ağrılı yurttaşların kaçak yollardan Kanada’ya kaçtığını açıkladı.

Ağrı Bakkallar Odası Başkanı Mikail Ertosun ise “üç harfli marketler” nedeniyle bakkalların dükkanlarını kapatmaya başladığını vurgulayarak, 3 yıl önce 2 bin 200 olan bakkal sayısını 400’e indiğini açıkladı.

Kaynak: anka