Afganistan'da Taliban'ın kontrolünde olan Kandahar'da bulunan Şii topluluğuna ait camiye, iki intihar bombacısı tarafından saldırı düzenledi. Saldırıda en az 32 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi yaralandı.

Saldırıda, ülkenin güneyindeki Kandahar vilayetinde Şiilerin gittiği Fatımiyye Camisi hedef alındı. Caminin güvenlik sorumlusu Murtaza Zarifi'nin verdiği bilgiye göre, vilayet merkezinde bulunan en büyük camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde Şiilerin gittiği bir camiye düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre en az 32 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi yaralandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından saldırıya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Afganistan’ın Kandahar vilayetinde bir camide bugün (15 Ekim) Cuma Namazı esnasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Afganistan’da son dönemde özellikle camileri hedef alan bu insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına en içten taziyelerimizi iletiyoruz.”

 

Kaynak: anka