BURHAN DEMİRCİOĞLU

Narenciye üretiminin merkezlerinden Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Acarmantaş köyündeki 1000 dönümlük alanda, portakal ve limonun dalında kaldığı görüldü.

Narenciye üretiminin merkezlerinden biri olan Adana’da Kozan ilçesinin Acarmataş köyünde portakal ve limon dalında kaldı.

25 yıllık portakal üreticisi Eker Gül, “Geçen sene portakalımız 4-5 liraydı. Bu sene 1-1,5 liraya düştü. İşçiler soğukta çalışıyor. Alıcı yok, soğuktan gelemiyor. Bahçelere gübre atamıyoruz, maliyet çok arttı. Portakalımız çok ucuz, kalite çok süper, tadı güzel, hepsi güzel ama para yaptıramıyor narenciyemiz. Limonumuz hiç satılmıyor” dedi.

Portakal toplama işinde çalışan Hürü Özdemir, "Geçen sene bundan daha iyiydi, portakal satışları iyiydi ama bu sene yok. Satış olmadığı için biz, çoğu zaman evde kalıyoruz işe gelemiyoruz, çalışma günümüz düştü, başka şansımız da yok ki biz bir narenciyede çalışıyoruz" dedi.

Üniversite mezunu kadın çiftçi ise "Üniversite mezunuyuz ama atanamıyoruz, bir de torpil işleri çok dönüyor bu tarz işlerde, atanamadığımız için burada çalışıyoruz. Aileme destek oluyorum bu şekilde" dedi.

Kaynak: anka