ALİ GÜRELİ

Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde çıkan orman yangınlarında en az 300 hektarlık alanın zarar gördüğü, Kozan'da devam eden yangının ise yaklaşık 20 evde hasara yol açtığı bildirildi.

Kozan'da dün akşam saatlerinde Kızlarsekisi, Salmanlı, Akarca köylerinde başlayan, daha sonra Himmetli, Kuytucak, Savruk ve Akdam köylerini de etkileyen orman yangınında 20'ye yakın ev ile traktör gibi bazı araçlar hasar görürken az sayıda küçük ve büyükbaş hayvan da telef oldu.

Adana Valisi Süleyman Elban, beraberinde İl Jandarma Komutanı Taşkın Keleş, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can, milletvekilleri ve bazı yetkililer ile birlikte yanan ve yangının devam ettiği bölgelerde incelemelerde bulundu.

VALİ ELBAN: YEDİ KÖYÜ KAPLADI

Yangın Koordinasyon Merkezinde açıklama yapan Vali Elban, "Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yedi köyümüzün bulunduğu alanı kapladı. Hızlıca tahliye işlemi yapıldı. Can kaybı, yaralımız yok. 20'ye yakın evde, 2 ahırda hasar ve birkaç hayvan telef oldu. Ancak kesin tespitler yangın söndürüldükten sonra yapılacak. Yangın 4 ayrı noktada devam ediyor. Alanda 3 helikopter havadan müdahaleyi sürdürüyor. Yangından en az 300-400 hektarlık alanın etkilendiğini gözlemledik" dedi.

Elban, evleri yanan ve yangından etkilenen vatandaşlara günde üç öğün yemek verildiğini, konaklama yerleri hazırlandığını kaydetti.

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AKAY YANGIN BÖLGESİNDE

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da Aladağ'da çıkan yangın felaketini yerinde inceleyerek, bölge halkının maddi ve manevi destekle yanlarında oldukları mesajı verdi. Başkan Akay, "Yaşanan felakette kayıplarımız ciğerimizi yaktı. Antalya, Mersin, Muğla, Kayseri ve Osmaniye'de başlayan yangınları üzüntüyle takip ediyorum. Yangının en kısa zamanda, can ve mal kaybı yaşanmadan söndürülmesi için felaket bölgesinde çalışan tüm ekiplere ve emekçilere güç ve kuvvet diliyorum" dedi.

Kaynak: anka