SEYFETTİN UYGUN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, üniversite öğrencilerinin barınma sorunları ile ilgili olarak; “Geçen sene bin lira olan kiralar bu sene 3 bin lira oldu. Ne yazık ki öğrenciler ve öğrenci aileleri bu konuda çok büyük sıkıntı çekiyorlar. Belediye başkanlarımız ile birlikte sorunu çözmek noktasında her türlü özverili çalışmayı yapacağımızı karar altına aldık. Yani yurt kiralama, otel kiralama konusunda üstümüze düşeni yapacağız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları’nın Hatay buluşmasında; ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Karalar, CHP’li belediyeler olarak üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunlarını çözmek adına bazı kararlar aldıklarını dile getirdi. Karalar, şunları söyledi:

“ADANA'DA 5 BİN KİŞİLİK BİR YURT YAPTIK”

“Adana'da 5 bin kişilik bir yurt yaptık. Bizim de yurtlarımız var, belediyelerimizin yaptığı yurtlar var. Çok ciddi bir sıkıntı görülmüyor Adana'da. Ama Adana'da ciddi sıkıntı görülmüyor olması; Türkiye'de olmayacağı, olmadığı anlamına gelmez. Elbette çok ciddi bir yurt sorunu var hayat pahalılığı olduğundan dolayı. Geçen sene bin lira olan kiralar bu sene 3 bin lira oldu. Ne yazık ki öğrenciler ve öğrenci aileleri bu konuda çok büyük sıkıntı çekiyorlar.

“HER TÜRLÜ ÖZVERİLİ ÇALIŞMAYI YAPMA KARARI ALDIK”

Onunla ilgili de biz bir gündem maddesini değerlendirdik, belediye başkanlarımızla. Belediye başkanlarımız ile birlikte şu kararı aldık: Eğer yurt sorunu çeken arkadaşlarımız, kardeşlerimiz olursa biz onların bu sorunu çözmek noktasında her türlü özverili çalışmayı yapacağımızı karar altına aldık.

Yani yurt kiralama, otel kiralama konusunda üstümüze düşeni yapacağız. Hangi ilde bu sorun varsa o ildeki Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyorlar zaten. Hani Ankara, İstanbul, İzmir’de bu çalışmalar yapıldı zaten.

“İKTİDAR ‘BU SORUNU ÇÖZDÜK’ DİYOR, AMA SORUN ORTADA DURUYOR”

İktidarın bu konuyla ilgili planı yok, çünkü ‘çözdük’ diyor. Her sorunu ‘çözdük’ diyor. Dolayısıyla çözmüş olduğu sorunu çözmeye çalışmaz yani öyle kabul edelim. Ama sorun ortada duruyor işte.”

 

Kaynak: anka