Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Genel Müdürlüğü’ne Senem Başyurt getirildi. 1 Eylül’de göreve başlayan Başyurt, özel sektör ve sivil toplumda uzun yıllara dayanan birikim ve deneyimiyle AÇEV’e liderlik ederken; kurumsallaşma, kaynak geliştirme ve dijitalleşmeye odaklanmayı hedeflediğini söyledi.

AÇEV ailesine katılmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Genel Müdür Senem Başyurt, şu açıklamayı yaptı:

“AÇEV, 28 yıldır erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışmalarını sürdüren bir vakıf. Bugüne kadar çalışmalarını heyecanla takip ettiğim bu değerli kurumun bir parçası olmaktan çok mutluyum. Bugüne kadar özel sektörde ve sivil toplumda edindiğim deneyimlerle AÇEV’i daha ileri taşımak ve başarılı çalışmalarına yenilerini eklemek için tüm ekibimizle birlikte heyecanla çalışacağım. Hedefimiz, daha fazla destek ve iş birliğiyle daha fazla çocuk ve ailenin hayatına dokunmak.”

SENEM BAŞYURT KİMDİR?

Robert Kolej’den mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde lisans, İngiltere’deki Exeter Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı eğitimini tamamlayan Başyurt, iş hayatına Andersen Consulting'de başladı. Kariyerine yatırım bankacılığı alanında devam ederek Körfezbank, Demirbank ve HSBC'de çalışan Başyurt, Ernst & Young (EY) Türkiye’ye Kurumsal Finansman Danışmanlık Hizmetleri alanında yönetici direktör olarak katıldı. 2012'de EY Türkiye’nin Destek Hizmetleri Direktörlüğü görevine başladı, 2017’de sivil toplum alanına geçerek Darüşşafaka Cemiyeti’nde Genel Sekreterlik görevini üstlendi.

 

Kaynak: anka