ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail konusunda yaptığı açıklamaları Yahudi düşmanlığı olarak nitelendirerek kınadı. Açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yahudi halkıyla ilgili son zamanlarda yaptığı antisemitik açıklamalarını şiddetle kınıyor" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Filistin'e saldırılarına yönelik sözleri üzerine açıklama yaptı. Price, Erdoğan'ın, antisemitizm(Yahudi düşmanlığı) olarak nitelendirdiği açıklamalarını kınadı. Açıklamada, "Antisemitik dilin hiçbir yerde yeri yok" denildi.

Price tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Yahudi düşmanlığı' suçlaması yapılırken şöyle denildi:

 "TÜRKİYE'Yİ ÇATIŞMAYI SONA ERDİRMEDE ABD'YE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ

"ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yahudi halkıyla ilgili son zamanlarda yaptığı antisemitik açıklamalarını şiddetle kınıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve diğer Türk liderleri şiddeti tahrik edebilecek kışkırtıcı açıklamalardan kaçınmaya çağırıyoruz. Türkiye'yi çatışmayı (İsrail-Filistin) sona erdirmek için Amerika Birleşik Devletleri'ne katılmaya çağırıyoruz.

Anti-Semitik dilin hiçbir yerde yeri yoktur. ABD, antisemitizm ile tüm biçimleriyle anti-semitizmle mücadele etmeye son derece kararlıdır. Antisemitizme sıklıkla eşlik eden şiddeti ve antisemitizmi destekleyen tehlikeli yalanları ciddiye alıyoruz. Yalanlara daima gerçeklerle karşı koymalı ve nefret suçlarına adaletle cevap vermeliyiz."

ERDOĞAN, BİDEN'A, "KANLI ELLERİNİZLE BİR TARİH YAZIYORSUNUZ" DEDİ

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'a, "Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırı ile Gazze'ye saldıran ve yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizde bir tarih yazıyorsunuz" sözleriyle tepki göstermişti. 

 

Kaynak: anka