Haber: CEM HAYAT - Kamera: KORAY SESAL

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Murat Sarıaslan, Ankara genelinde bin 861 öğrenciye yurt hizmeti verdiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği bütün imkanlar ücretsiz olarak sağlanmaktadır" dedi. Yurt hizmeti alan üniversite öğrencisi Tuğçe Soytürk, "Burada her şey ücretsiz. Bizim için en güzel olan yanı da bu. Diğer yurtlarda kalan arkadaşlarımız bunu kıskanıyor" derken Berkan Kılınç ise "Böyle bir hizmet olmasaydı büyük ihtimalle sokaklarda kalacaktık" diye konuştu.

ABB’nin Mamak ilçesinde bulunan ve bin 260 üniversite öğrencisine ücretsiz barınma hizmeti sunan Araplar Öğrenci Geçici Barınma Evleri, kapılarını ANKA Haber Ajansı'na açtı. ABB İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Murat Sarıaslan, yurtlarda verdikleri hizmeti şöyle anlattı:

"ANKARA GENELİNDE 1.861 ÖĞRENCİMİZİ MİSAFİR EDİYORUZ"

"Yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcında Ankara’ya öğrenime gelen ve barınma problemi yaşayan yaklaşık 6 bin öğrenci, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etmiştir. Sayın başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatıyla öğrencilerimiz şefkat evleri, oteller ve mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bloklarda misafir edildiler. Bu yerleşkede 612 kız, 648 erkek olmak üzere toplam bin 260 öğrenci, şefkat evlerinde 181 öğrenci, otellerde 420 öğrenci olmak üzere toplamda Ankara genelinde bin 861 öğrencimizi misafir ediyoruz. Bulunduğumuz yerleşkenin kapasitesi 3 bin, mevcut öğrenci sayımız bin 260 olup halen boş yerimiz mevcuttur.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİ BÜTÜN İMKANLAR ÜCRETSİZ OLARAK SAĞLANMAKTADIR"

Ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimize sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Bu yerleşkeyi gezdiğinizde sizler de şahit olacaksınız ki öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği bütün imkanlar ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Örneğin sabah kahvaltısı, akşam yemeği, üniversitelerine ring servisi, çamaşırhane hizmeti, internet salonu, ayrıca her odada sınırsız internet ve oyun alanlarının yanında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerimiz için düzenlemiş olduğu kültürel ve sosyal faaliyetlere de ücretsiz ulaşım sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz.

Öğrencilerimizin anne ve babalarına da birkaç kelam etmek isterim. Rahat ve huzurlu olsunlar, öğrencileri bizlere emanet. Öğrencilerimizin anne ve babalarının ellerinden öpüyor, saygı ve hürmetler sunuyoruz."

ABB Araplar Öğrenci Geçici Barınma Evleri İdarecisi Sadık Doğan ise sosyal tesis alanında bulunan giysi yıkama merkezi, bilgisayar sınıfı, yemekhane, etüt merkezi, spor salonu ve oyun alanı ile öğrencilerin barındığı odalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"GÜNLÜK 120 TANE YIKAMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

"Giysi Yıkama Merkezi: Burası Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi çamaşırhanesidir. Tamamen ücretsiz olarak öğrencilere verilen bir hizmettir. Burada günlük 120 tane yıkama gerçekleştiriyoruz. Yıkama esnasında çocuklarımız buraya kendi eşyalarını getiriyorlar, makinelerde yıkandıktan sonra kurutma işlemimiz gerçekleştiriliyor. Kurutma işlemi bittikten sonra gün içinde ütüleri yapılarak ücretsiz bir şekilde çocuklarımıza teslim ediyoruz.

Bilgisayar Sınıfı: Buradaki bilgisayar salonumuz da çocuklarımıza tamamen ücretsiz sınırsız internetle derslerini yapabilmeleri için, sosyal medya hesaplarına girebilmeleri için sunmuş olduğumuz bir imkan. Tamamen ücretsiz olarak Büyükşehir’imiz tarafından karşılanan bir hizmetimiz.

"1.200 ÖĞRENCİMİZE SABAH KAHVALTISI, SICAK ÇORBA VE AKŞAM YEMEĞİ HİZMETİ VERİYORUZ"

Yemekhane: Buradaki yemeklerimiz yine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi tesislerinde, kendi öz imkanlarıyla Belpa Mutfak’ta, steril bir ortamda, gıda mühendislerimiz ve aşçılarımızın denetiminde hazırlanıp günlük olarak üretiliyor. Özel termoboxlarda tamamen hijyenik bir şekilde geliyor. Burada günlük bin 200 öğrencimize sabah kahvaltısı, sıcak çorba ve akşam yemeği hizmeti veriyoruz. Ücretsiz bir şekilde bütün öğrencilerimiz buradan sınırsız bir şekilde faydalanabiliyorlar.

Etüt Merkezi: Burada tamamen ücretsiz, sınırsız internetle birlikte çocuklarımız derslerini burada yapabiliyorlar.

Spor Salonu ve Oyun Alanı: Spor salonunda, profesyonel fitness hocalarımızın eşliğinde sabah saat 08:30’dan akşam saat 21:00’e kadar bu hizmetimizden faydalanabilmekteler. Aynı zamanda burada sosyal aktivite olarak satranç, langırt, masa tenisi ve bilardo salonlarımız mevcut. Bunlar da tamamen ücretsiz olarak, Ankara Büyükşehir Belediyemizin öğrencilerimize tahsis ettiği bir hizmet.

Güvenlik: Sosyal alanımızda, öğrencilerimizin yurtlarında ve sosyal tesislerimizin içerisi dahil olmak üzere bütün alanda 100 adet güvenlik personelimizle birlikte 7/24 hizmet vermekteyiz. Kız öğrencilerimizin kaldığı bloklarda bayan personellerimiz, erkek yurtlarında da erkek personellerimiz güvenlik hizmeti vermekteler.

ABB’nin tahsis ettiği yurtta kalan Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Tuğçe Soytürk şunları söyledi:

"BİLGİSAYARLI ODALARIMIZ VAR, ONLİNE DERSLERİMİZE KATILIYORUZ"

“Sabah önce kahvaltıya gidiyorum. Sonra otobüslerle, EGO’muzla okula gidiyorum. Ulaşım bizim için çok önemli ve bu konuda da bize Mansur Bey çok kolaylık sağladığı için doğrudan otobüse okula gidebiliyorum. Geri dönüş de aynı şekilde otobüsle ya da trenle oluyor. Trene bindiğimiz zaman da bizim için özel ring otobüslerimiz var, ringlerle geri dönüş yapabiliyoruz, ulaşım konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yemeklerimiz ücretsiz zaten. Ders çalışma odalarımız var, kütüphanelerde ders çalışıyoruz. Bilgisayarlı odalarımız var, bu bizim için çok önemli, online derslerimize katılıyoruz.

"BURADA HER ŞEY ÜCRETSİZ, DİĞER YURTLARDA KALAN ARKADAŞLARIMIZ BUNU KISKANIYOR"

Bizim sosyal aktivitelerimiz için çok fazla olanak sağlıyorlar. Bazen konserler oluyor, onlara katılıyoruz. Bir sürü spor aktivitelerimiz oluyor. Hiçbir yurtta olmayan spor salonumuz var, profesyonel aletlerle birlikte spor yapabileceğimiz bir alanımız var. Odalarımız 1 artı 1 daire şeklinde. İki bölümden oluşuyor, iki iki kalıyoruz. Özellikle bu Covid-19 döneminde buna çok dikkat ediyorlar ve maksimum dört kişi kalıyoruz. Herkesin bir masası var, bu bizim için en önemli şey. Kullanabileceğimiz bir mutfağımız var. Yemek yemek istesek kendimiz orada da hazırlayabiliyoruz. Kendimize ait bir internetimiz, kotamız var. Kotamızı aşsak bile yenileniyor, bir sonraki ayı beklemiyor. Hiçbir internet sıkıntısı çekmedik. Burada her şey ücretsiz, bizim için en güzel olan yanı da bu. Diğer yurtlarda kalan arkadaşlarımız bunu kıskanıyor.

"BURASI OLMASAYDI OKULUMU DONDURMAYI DÜŞÜNÜYORDUM"

Burası olmasaydı okulumu dondurmayı düşünüyordum açıkçası. Ama Mansur Bey’in açtığı yurtları duydum ve hemen mail attım. 15-20 dakika içerisinde cevap geldi ve ben çok şaşırdım, son raddeye gelmiştim çünkü. Kazandım ama okuyamıyorum. Hemen benim gelip kayıt yaptırabileceğimi, hiçbir şekilde bir sorun yaşamadan yurtlarda kalabileceğimiz söylendi.”

"MANSUR BAŞKAN'A YAPTIĞI HER ŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Selin Doğan ise yurt yaşantısını şöyle anlattı:

“Okulumuza ücretsiz servis var. Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra ücretsiz servis yardımıyla okulumuza gidiyoruz. Akşamları geldiğimizde arkadaşlarla biraz stres atmak için eğlence merkezinde oyun oynadıktan sonra akşam yemeğimizi yiyoruz. Cuma günleri müzik derslerimiz var. Barınma, yemekler ve her şey yüzde 100 ücretsiz. Burası olmasaydı okulumu dondurmayı düşünüyordum. Ben yurt başvurusu yapmıştım ama başvurum gelmemişti. Bayağı umutsuzdum, başvurum çok gerilerdeydi. Yurdun gelmemesi için dua ediyorum aslında. Mansur Başkan’a yaptığı her şey için çok teşekkür ediyoruz. Her şey yüzde 100 ücretsiz olarak devam ediyor ve bu bizi çok memnun ediyor.”

"BÖYLE BİR HİZMET OLMASAYDI BÜYÜK İHTİMALLE SOKAKLARDA KALACAKTIK"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencisi Berkan Kılınç ise şöyle konuştu:

“Okula haftanın iki günü gidiyorum. Burada Çubuk’a giden özel servisler var, okula o servislerle gidiyorum. Isınma ihtiyacımız, spor faaliyetlerimiz, çalışma durumumuz ücretsiz olarak karşılanıyor. Haftalık 40 GB’a kadar internetimiz var, her hafta yenileniyor. Böyle bir hizmet olmasaydı, ev kiraları olsun, diğer yurtlar zaten çıkmıyor bize, büyük ihtimalle sokaklarda kalacaktık.”

Kaynak: anka