Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle zor günler geçiren Ankaralı işletmecilere destek olabilmek adına 'Lezzet Ankara' adında yemek sipariş uygulaması başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada projenin esnafa destek amacıyla geliştirildiğ ibildirilirken, "Amacımız kapanma döneminde işleri azalan ve bitme noktasına gelen esnafımıza can suyu ve destek olmaktır. Yapımı süren uygulama asla kâr elde etme amacı gütmemektedir" denildi.

Açıklama şöyle:

"LEZZET ANKARA UYGULAMASI TAMAMEN SOSYAL BİR UYGULAMADIR"

"Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında, ülkemizde ve kentimizde en çok etkilenen sektörler arasında restoran/kafe işletmeleri üst sıralarda yer almaktadır. İki yıl boyunca esnafımızın dükkânları kapalı kalmış, ciroları düşmüş; işletmeler iş yapamaz hale gelmiştir. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın duyurusunu yaptığı 'Lezzet Ankara' uygulaması, tamamen sosyal bir uygulamadır. Daha önce vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla düzenlediğimiz diğer kampanya ve uygulamalardan farksızdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi bugüne dek defalarca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile destek vermek isteyen hayırsever vatandaşımızı buluşturacak kampanya ve desteklere imza atmıştır. Lezzet Ankara uygulaması da aynı şekilde vatandaşlarımız ile esnafımızın doğrudan ve yüzde sıfır komisyonla buluşmasını hedeflemektedir.

"YAPIMI SÜREN UYGULAMA ASLA KÂR ELDE ETME AMACI GÜTMEMEKTEDİR"

Amacımız kapanma döneminde işleri azalan ve bitme noktasına gelen esnafımıza can suyu ve destek olmaktır. Yapımı süren uygulama asla kâr elde etme amacı gütmemektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu desteği kapsamında hiçbir kurum ve kuruluşla ticari işbirliği yapmamış olup uygulama tamamen kendi kaynaklarımızla, Bilgi İşlem Dairei Başkanlığı'nda görevli ekibimizin özverili çalışmalarıyla hazırlanmakta ve belediyemizin bütçesinden ek bir masraf yapılmamaktadır. Projenin mobil uygulamaları da hazırlanmakta olup vatandaşlarımız siparişlerini internet sitesi, Başkent Mobil ve yakında Lezzet Ankara Android ve IOS uygulaması üzerinden verebileceklerdir." 

 

Kaynak: anka