Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Söğütözü semtinde patlamanın yaşandığı Maden Tetkik Arama (MTA) Yerleşkesi'ne giderek inceleme yaptı. ABB, patlamaya ilişkin, "Yangın, doğalgaz kesintisi de sağlanarak saat 10.35'te söndürülmüştür" açıklamasını yaptı.

Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen patlama üzerine ABB Başkanı Mansur Yavaş, bölgeye giderek bilgi aldı. Patlamanın etkisiyle başlayan yangın, ABB İtfaiyesi'nin müdahalesi sonucu söndürüldü. Patlamada yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. 

ABB, resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, yangının söndürüldüğünü bildirdi. Açıklama şöyle:

"MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğalgaz kazanında patlama olduğuna dair gelen ihbarlar üzerine saat 09.57'de itfaiyemizin Merkez, Bilkent ve Çayyolu İstasyon ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Yangın, doğalgaz kesintisi de sağlanarak saat 10.35'te söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır.” 

Ankara Valiliği’nden ise patlama ile ilgili olarak, "MTA Genel Müdürlüğü Yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı. 

Kaynak: anka