Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Gültekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın metro ile ilgili yapmadığı açıklamayı varmış gibi gösterenlere tepki gösterdi. Gültekin, “"Bu kez hiç görmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız: Dediğimizi, tersini demişiz gibi yazmak. Bir sonraki seviye uzay" dedi.

ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Ankara metrosu ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a atfedilerek yayılan yanlış bilgiler için Twitter hesabından açıklama yaptı.

Gültekin, Mansur Yavaş'ın "Yapmamıza izin verilen tek metro hattı Mamak-Dikimevi-Natoyolu raylı sistem, bir de Söğütözü'ne kadar uzatılacak metro. Bunun haricinde tamamı daha önce Büyükşehir tarafından Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmiş" sözlerinin yer aldığı meclis konuşmalarını paylaştı.

Gültekin, sosyal medya hesabından paylaştığı tweet serisinin ilkinde "ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında eleştirecek konu bulamayınca ne yapacaklarını iyice şaşırdılar. Bakın, Sn. Başkan defalarca ne diyor: 'Bakanlık bize Söğütözü'ndeki hattın tamamlanması ve Dikimevi-Natoyolu için izin verdi' önce izleyelim" dedi ve bir video paylaştı. Video içerisindeki kliplerde Mansur Yavaş'ın şu sözlerine yer verildi: 

"Yapmamıza izin verilen tek metro hattı Mamak-Dikimevi-Natoyolu raylı sistem, bir de Söğütözü'ne kadar uzatılacak metro. Bunun haricinde tamamı daha önce Büyüşehir tarafından Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmiş. 25 yılda kaç km yaptınız da bana kaç km yaptın diye soruyorsunuz? Ankara Büyükşehir Belediyesi metro yapma hakkını tümüyle devretmiş. Peki biz nereyi yapabiliriz? Sadece 800 metre kadar Söğütözü'ne uzatılan bir metro bir de Mamak yapabiliriz. Proje ihalesini yaptık. Proje yapılınca bitmiyor da... Bakanlığa gidilecek, ÇED raporu alınacak, onlardan izin alacak, yatırım programına girilecek... Siz 25 yılda kaç km metro yaptınız? Yapamadınız, devlete verdiniz. Benden metro yapmamı bekliyorsunuz. Bize izin verilen metro bir tane diyorum. Hemen başladık. 21 tane sondaj yapılıyor, yerin altına bakılıyor. Proje bitecek, projeyi biz Ulaştırma Bakanlığı'na vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığı kabul ederse ondan sonra ihalesini yapacağız. O kadar gelire rağmen, o kadar gayrimenkul satışına rağmen, aktarılan o kadar paraya rağmen siz metro yapmamışsınız."

Gültekin açıklamalarını, "Çamur attığınızı, iftira ettiğinizi, demediğimizi demiş gibi gösterdiğinizi görmüştük. Bu kez hiç görmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız: Dediğimizi, tersini demişiz gibi yazmak. Bir sonraki seviye uzay" diyerek tamamladı.

 

Kaynak: anka