İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'u makamında ağırladı. İzmir'in her zaman ilerleme ve kalkınmanın öncüsü olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, “İzmir sadece bir Anadolu şehri değil aynı zamanda Doğu ve Batı arasında köprü görevini görmektedir” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin şehirler ve insanlar arasında fırsatlar yaratacağına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:

“İzmir'in bu coğrafyada, Anadolu'da tarihi bir misyonu var. Geçmişe baktığınızda bu coğrafyada her zaman halkların ilerleyişinin, kalkınmanın öncülüğünü üstlenmiştir İzmir. Her zaman halkı daha iyi bir yaşam düzeyine getirmek için öncü olmuştur. Bunun yanında İzmir sadece bir Anadolu şehri değil aynı zamanda Doğu ve Batı arasında köprü görevini görmektedir. Doğunun en Batı noktası, Batının en Doğu noktası şeklinde açıklayabiliriz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Her zaman kalkınma, yaşam standartı sağlamak için en iyisini yapıyoruz. Zamanı en iyi şekilde değerlendirerek, yakalayarak daha ileriye götürmeye, fazlasını yapmaya çalışıyoruz."

ARAŞTIRMA FONLARINDAN KATKI OLACAK

İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise Avrupa Birliği Delegasyonu ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Bergama'yı ziyaret etme fırsatı buldum. Yakında açılacak Tarım Araştırma Merkezi'ni de ziyaret ettik. Onun hazırlanması aşamasında Avrupa Birliği'nin de araştırma fonlarından bir katkı olacak. Araştırma Merkezi'nin yörede tarıma, özellikle de sürdürülebilir tarıma katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Günün en unutulmaz anlarından birisi de sizin sayenizde ziyaret ettiğimiz flamingoların bulunduğu sulak alanlardı. Gerçekten çok istisnai bir ziyaretti. Teşekkür ederiz. Bugün de başka projeleri ve İzmir'in ziyaret etmediğim yerlerini keşfetmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Günün sonunda da yaptığınız metro tünelini ziyaret edeceğiz. Hem sürdürülebilir ulaşım hem de yeşil ulaşım çerçevesinde gerçekleştirilen bir çalışma. Aynı zamanda bizim de Hareketlilik Planı kapsamında sizinle iş birliğinde bulunduğumuz bir alan. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın finansman desteği ile gerçekleştiriliyor ama daha kapsamlı projenin bir parçasını oluşturuyor. Bu sayede kent halkının işe gitmesi, ulaşımı gerçekleştirmesi daha kolay olacak."

 

Kaynak: anka