Avrupa Komisyonu, Türkiye'de devam eden orman yangınları için Hırvatistan'dan 1, İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı ile harekete geçildiğini duyurdu.

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, ülkede devam eden orman yangınlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Benzeri görülmemiş yangınlarla perişan olan Türkiye, AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdi. Orman yangınları için Hırvatistan'dan 1, İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı ile harekete geçildi" denildi.

Açıklamada, Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic'in "AB, bu çok zor zamanda Türkiye ile tam dayanışma içinde. Yardım sunan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türk halkı ve ölümcül yangınlarla mücadele etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan ilk cesur müdahale ekiplerinin yanında. Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” sözlerine de yer verildi.

Açıklamada, AB'nin 7/24 Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin, durumu yakından izlemek ve AB yardımını değiştirmek için Türk makamlarıyla düzenli temas halinde olduğu belirtildi.

 

Kaynak: anka