Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, "AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" diye sordu. Bakan Varank Muhabiri, "şov yapmakla" suçlarken, “Bizim illegalite ile ya da kanunsuz bir yapıyla bir ilişkimizin olması mümkün değil" dedi. Pakdemirli de soruya, "Bizim Süleyman Soylu kardeşimizin abdestinden asla şüphemiz yoktur" karşılığını verdi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan sözleri gündemdeki yerini koruyor. AA muhabiri Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nde düzenlenen basın toplantısında gündemdeki konuyu sordu.

Turan'ın yönelttiği soru şöyle:

“AK PARTİ SÜLEYMAN SOYLU’DAN DAHA MI KÜÇÜK?”

"Sayın bakanım. Anadolu Ajansı Musab Turan. Efendim son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Burada narko bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizlerin çocuklarınız yok mu?"

VARANK: BİZİM İLLEGALİTE İLE İLİŞKİMİZİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Sanayi Bakanı Varank ise muhabiri "şov yapmakla" itham ederek şunları söyledi:

"Sen şu anda maskeli balo yapıyorsun... 3.5 yaşındaki bir çocuğun bu kadar siyasi konularda ilişkili olabilmesi… Sen şov yapmak istemişsin ama ben sana cevabını vereyim. Bakınız AK Parti iktidarının en önemli özelliği Türkiye’de her türlü illegal yapıyla her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle ya da kanunsuz bir yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değildir. Dolayısıyla birtakım gayri ciddi insanların yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanlarının resmi açıklamalarını dikkate almıyorsanız bence orada bir problem var demektir. Biz gerek terörle mücadelede, gerek illegal yapılarda mücadelede başarılı bir hükümetiz. Özellikle yurt dışında narko terörle ilgili, narkotik suçlarla ilgili. Sayın bakanımızın bu alanlarda attığı adımlarda yakaladığı birtakım narkotik ürünlerden, bu dönemlerde yaptığı başarılı çalışmalardan zaten bahsetmeme gerek yok. Ajansların haberlerine baktığınız zaman zaten bizim hem terörle mücadelede hem de illegalite ile mücadelede ne kadar başarılı olduğumuz ortadadır. Dolayısıyla bu ifadeleri hoş bulmadığımı buradan tekrar söylemek istiyorum. Ak Parti'nin illegalite ile hiçbir işi olmaz. Bizim geçmişimize bakabilirsiniz. Bu alanlarda neler başardığımızı görebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanlarının ve resmi açıklamaların dikkate alınması gerektiğine inanıyorum.

"FUAT AVNİ FETÖ'YE HİZMET EDİYORDU"

Ben sosyal medya paylaşımı yaptım. Biliyorsunuz bundan önceki dönemlerde birtakım illegal yapıların iftiraları oldu. Fuat Avni diye bir sosyal medya hesabını Türkiye'nin gündeminde tutmak için muhalefet partileri elinden gelen gayretleri gösterdi. Bu Fuat Avni denilen sosyal medyadaki bu isim aslında FETÖ terör örgütüne hizmet ediyordu. Ve muhalefet bunu kullanmakta hiçbir zaman çekinmedi. Şimdi de aynı şeyi görebiliyoruz. Yani Türkiye'den kaçmış illegal bir faaliyet içerisinde olduğu, geçmişten beri kamuoyun da bildiği bir insanın açıklamalarına göre siyaset yapılmaz. Biz siyaseti millete hizmet etmek üzere yapıyoruz." 

PAKDEMİRLİ: SÜLEYMAN SOYLU KARDEŞİMİZİN ABDESTİNDEN ASLA ŞÜPHEMİZ YOKTUR

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli de AA muhabirinin "Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi" sorusuna "Bizim Süleyman Soylu kardeşimizin abdestinden asla şüphemiz yoktur. Onunla ilgili kendisine soru sormak abesle iştigal olur. Zaten kendisi de konuyla ilgili açıklamalarını TRT Haber'e çıktı çok da güzel açıklamalar yaptı" dedi. 

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

AA Muhabirinin önce bu soru ve cevaplara ilişkin görüntüyü internet hesabından paylaştığı, sonra da sildiği görüldü. 

FETÖ İDDİASI TARTIŞMASI

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur internet hesabından olaya tepki gösterirken, “Anadolu Ajansı Muhabiri Musa Turan. Gerçekten bir muhabir mi? Fanatik bir siyasetçi gibi soru sorup, sözlerini bir siyasi propagandaya dönüştüren bu muhabirlerden kaç adet daha var acaba. Ve iletilen bir bilgi: kardeşi FETÖ soruşturmasından tutuklu ve halen cezaevinde” mesajlarını paylaştı.

Eski AKP İstanbul Milletvekili Halide Özen İncekara, “Abisinin suçu ile bir başkasını yargılayabilir miyiz üstat. Reis demedi mi herkes kendinden sorumlu…” diye tepki gösterdi.

Uğur da, “Siyaseten doğruculuk yapabiliriz. Kolaydır. Biz muhabirin “sorusunu” ve sorma tarzını, üslubunu dinledikten sonra bu filmin binlerce kere çevrildiğini bizim de izlediğimizi unutup suçun şahsiliği prensibine sadık da kalabiliriz. Ama bir fikrimizin olmasına da kimse mani olamaz.” diye yanıt verdi.

"TRT VE AA'DA BOL MİKTARDA VAR"

Paylaşımına yönelik tepkiler üzerine Uğur yeni mesajlarında da, "Bu AA muhabiri denilen kripto ile ilgili yazdıklarım sebebiyle FETÖ’cü hesapların saldırıya geçmesi kanaatimi iyice pekiştirdi. Böyleleri daha çok çıkacak.TRT ve AA’da bol miktarda var bu kamikaze modellerden.Yargıda da. Hükümet, TRT ve AA’yı terör örgütünden tamamen temizlemeli... Bekir Pakdemirli ile Şaban Dişli’nin kardeşlerini biliyorum. Ama ne Bekir bey ne de Şaban bey bu şahıs gibi tipik FETÖ yöntemiyle kamikazelik yapmıyor. Sanırım tutuklu kardeşi bu anlamda bize bir fikir verir. Bu da benim çıkarımım. Yoksa suç şahsidir o ayrı” dedi. 

ÖZKAN: "AA MUHABİRİ BİLE DAYANAMAYIP SOYLU'YU SORMUŞ" 

Muhalefet partisi milletvekillerinden paylaşılan mesajlar da  şöyle:

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Anadolu Ajansı muhabiri bile dayanamayıp Süleyman Soylu'yu sormuş... Mızrak çuvala sığmıyor!”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: “Anadolu Ajansı muhabiri ilk defa milletin sesi olup Mustafa Varank ve Bekir Pakdemirli ‘ye gereken soruları sormuş ama tabi ki yanıt fos çıkmış, Sayın Bakan hikaye anlatmış.”

 

 

 

Kaynak: anka