Terör örgütü IŞİD’e yönelik Ankara merkezli 9 ilde başlatılan operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen 14 şüpheliden 11’i yakaladı. 3 şüpheli ise aranıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; IŞİD’e yönelik 9 ilde operasyon başlatıldığı bildirildi. Başsavcılığın açıklamasında, “(IŞİD) DEAŞ silahlı terör örgütü ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen 14 şüphelinin, Ankara merkezli 9 ilde, 12 Ekim 2021 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına kararı verilmiştir” denildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise bu IŞİD’lilerden 11’inin yakalandığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“(IŞİD) DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; daha önce yakalanan üst düzey bir örgüt mensubunun etkin pişmanlıktan yararlanması üzerine alınan ifadesinde örgüt adına faaliyet gösterdiklerini ve/veya çatışma bölgelerine gönderilmek üzere örgüte eleman ve malzeme temin ettiklerini beyan ettiği 14 şüpheliye (6’sı yabancı uyruklu) yönelik 12 Ekim 2021 günü TEM Şube Müdürlüğümüzce Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 11 şüpheli yakalanmıştır. Yapılan aramalarda 4 dürbün ve çok sayıda dijital materyale el konulmuştur. Firari şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışmalar devam etmektedir.”

Kaynak: anka