Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik İstanbul merkezli 6 ilde yürütülen operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 43 şüpheliden 28'i yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında, 15 Ekim'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca 126 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda yeni çalışmalar yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gözaltına alınanlardan bazılarının etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak verdikleri ifadeler üzerinden yürütülen çalışmalarda, örgüt içinde faaliyet gösteren 43 şüpheli daha tespit edildiği bildirildi. 

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sivas, Samsun ve İzmir'de 21 şüpheliyi, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de İstanbul, Ankara, Yozgat ve Denizli'de belirlenen adreslerde 22 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 28 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel dokümana el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen firari 15 şüphelinin yakalanması yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kaynak: anka