SAS Holding AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Koçan'ın öldürülmesi ve 3.3 milyon liralık gasp soruşturması kapsamında İstanbul'da 13 kişi gözaltına alındı.

Ataşehir, Küçükbakkalköy'de geçen salı günü yaşanan olayda, SAS Holding AŞ yöneticisi Sibel Koçan, maskeli ve silahlı 3 gaspçının saldırısına uğradı. İddiaya göre, saldırganlar, Koçan'ı başından vurarak içinde 3 milyon 300 bin lira bulunan çantayı alarak kaçtı. Bu olaydan 2 saat sonra Koçan'ın eski kocası ve SAS Holding'in sahibi Süleyman Aydın, Küçükbakkalköy'deki bir plazanın 32'nci katından düşerek hayatını kaybetti. Olaydan önce ablasını arayarak, "Sibel öldü. Ben artık yaşayamam" dediği ve evinde yüklü miktarda para bulunduğu öne sürülen Aydın'ın intihar ettiği öne sürüldü.

SAATLERCE KAMERA İNCELENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın hemen ardından çalışma başlattı. Araştırmalarda, şüphelilerin kaçtıkları aracın plakası tespit edildi. Ancak yapılan incelemelerde, plakanın farklı markada bir araca ait olduğu belirlendi. Şüphelilerin kaçtıkları aracın plakalarının çalıntı olduğunu belirleyen ekipler, saatlerce kamera incelemesi yaptı. Araştırmalarda, şüphelileri tespit etmeyi başaran polis, pazar günü eş zamanlı baskın düzenledi.

13 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ŞÜPHELİLER SUÇ MAKİNASI

Şüphelilerden E.V., A.V., B.Ş.’nin gasp eylemini gerçekleştirdiği iddia edildi. Şüphelilerin toplam 21 suç kayıtları olduğu öğrenildi. Olaya karışan 13 şüphelinin toplam 84 suç kaydı olduğu öne sürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden aralarında, E.V.'nin de bulunduğu 6'sı adliyeye sevk edilirken, 7 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: anka