İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında halen görevde olan bir yarbay ve binbaşıyla birlikte asker ve polislerin de aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 24 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilenlerden 22’si yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütsel iletişim modeli olan ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık olarak arandığı tespit edilen ve haklarında başkaca deliller bulunan kara, hava, deniz kuvvetleri komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevde bulunan 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında bir yarbay, bir binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 üsteğmen, 16 üstsubay ve 2 polis memuru ile Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli 2 albay ile 2 astsubay, ihraç edilen 2 binbaşı ile 2 astsubay da bulunuyor.

ŞÜPHELİLERDEN 22'Sİ YAKALANDI

İstanbul merkezli 24 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında 22 şüpheli yakalanırken 23 şüpheliye yönelik çalışmalar devam ediyor. Yurt dışında oldukları tespit edilen 2 şüpheli hakkında ise yakalama emri talep edildi.

 

Kaynak: anka