Haber: EDDA SÖNMEZ - GÖKHAN TUZLADAN / KAMERA: ADEM KARABAYIR 

Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin bu yıl 660'ıncısı düzenlendi. Final müsabakasının ardından 2021 Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

660’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Koç ve Ali Gürbüz karşı karşıya geldi. Mücadelenin ardından Ali Gürbüz altın kemeri kazanarak başpehlivan oldu. Gürbüz iki yıl önceki güreşlerde de başpehlivan olmuştu.

"ALTIN KEMERİ BABAM İÇİN ALACAĞIM"

Final müsabakasında açıklama yapan Ali Gürbüz, "Çok çalıştım, azmettim. Bu kemeri daha önce almıştım. Bu kemer benim, ona inanıyorum yürekten cenabı Allah’ım inşallah bana bu kemeri nasip edecek. Bu kemeri alarak (eski başpehlivanlardan) babamın mezarına asacağım inşallah” dedi.

VERİLEN ÖDÜLLER 

Üç gün süren yağlı güreş müsabakalarında dereceye giren sporculara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından toplam 500 adet Cumhuriyet altını. Güreş Federasyonu Başkanlığınca dereceye giren Başpehlivanlara kupa ve dereceye giren sporculara madalya. Edirne Belediye Başkanlığınca 352 bin 850 TL para ödülü, 15 adet altın, 15 adet gümüş ve 29 adet bronz olmak üzere toplam 59 adet madalya. Edirne Valiliği tarafından dereceye giren pehlivanlara 29 adet çeyrek, 15 adet yarım ve 15 adet tam altın. Trakya Birlik Genel Müdürlüğü de ödül olarak dereceye giren tüm sporculara birer teneke yağ verdi. 

 

Kaynak: anka