2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yedinci gününde Türkiye 6 branşta temsil edildi. Milli boksör Busenaz Sürmeneli, çeyrek finalde Anna Lysenko’yu 5-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantilemiş oldu. Milli boksör Esra Yıldız ise çeyrek finale yükseldi.

Türkiye’nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yedinci gününde aldığı sonuçlar şöyle:

Judoda Türkiye'yi kadınlar 78 kilogramda temsil eden Kayra Sayit, ikinci turda Ukrayna’dan Yelezaveta Kalanina’yı ippon ile yenerek çeyrek finale yükseldi. Kayra Sayit, çeyrek finalde Japonya’dan Akira Sone’ye ippon ile mağlup oldu. Repesaj maçında Güney Koreli Mijin Han'la karşılaşan Kayra Sayit, rakibini ippon ile yenerek bronz madalya maçına çıkmayı hak kazandı. Bronz madalya maçında Romane Dicko’ya mağlup olan Kayra Sayit, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nı 5’nci sırada tamamladı.

Yelkende erkekler 470 sınıfında mücadele eden Ateş-Deniz Çınar kardeşler; beşinci yarışı 2, altıncı yarışı ise 10. sırada tamamladı. Sporcular bu sonuçla genel klasmanda 2 basamak daha yükselip 6. sıraya ulaştı. Yelkende kadınlar 470 sınıfında Türkiye'yi temsil eden Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan ikilisi tamamlanan beşinci ve altıncı yarışların ardından 2 sıra yükseldi. İkili, mücadelelerine 18. sırada devam ediyor. Yelkende kadınlar laser radial sınıfında toplam 10 yarış geride kaldı ve Ecem Güzel, 20. sırada olimpiyat oyunları mücadelesini tamamladı.

Milli kürekçi Onat Kazaklı, D finalinde 7:13.65’lik derecesiyle 3. oldu ve olimpiyat oyunlarını 21’nci sırada tamamladı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli 69 kilo çeyrek finalinde Anna Lysenko’yu 5-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Milli sporcu bu sonuçla madalyayı da garantilemiş oldu. Yarı final karşılaşması 4 Ağustos gününde yapılacak. Milli boksör Esra Yıldız, kadınlar 60 kilogram mücadelesinde ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Arjantinli Erika Iohanna Sanchez’i 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Milli sporcunun çeyrek final müsabakası 3 Ağustos’ta yapılacak. Milli boksör Bayram Malkan, erkekler 81 kilogramda Azerbaycan’dan Loren Berto Alfonso Dominguez’e 5-0 mağlup olarak olimpiyat oyunları mücadelesini tamamladı.

Milli atlet Yasmani Copello Escobar 400 metre engel seçmelerindeki 49.00’luk derecesiyle serisinde ikinci olarak yarı finale yükseldi. Milli atlet Yasemin Can 5000 metrede kendi serisini 14:50.92’lik derecesiyle 6. bitirdi ve finalde yarışmaya hak kazandı. Milli atlet Emel Dereli ise kadınlar gülle atma elemelerinde 17.81m’lik derecesiyle 16. sırayı alarak Tokyo 2020 mücadelesini noktaladı.

Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz, kadınlar bireysel 3. turunda Güney Koreli Chaeyoung Kang’a 6-2 mağlup olarak Tokyo mücadelesini tamamladı.

 

Kaynak: anka