Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün, 20 Ocak 1989 tarihinde Havza'da bir kamyonla çarpışması sonucu yaşamını yitiren teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüsün şoförü Asım Özkan anılıyor. Samsunspor, "Yeriniz dolmaz" diyerek "20 Ocak Futbol Şehitleri"ni hazırladığı video klip ile andı.

Malatyaspor ile oynayacağı karşılaşma için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs, Havza'da kamyonla çarpıştı. Kazada, Samsunsporlu birçok futbolcu yaralanırken, teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badaloğlu ve otobüs şoförü Asım Özkan yaşamını yitirdi. 

Kazada ağır yaralanan Yugoslavyalı futbolcu Zoran Tomic, uzun süre tedavisinin ardından kazadan tam 156 gün sonra hayatını kaybetti. 

Yılport Samsunspor, vefatlarının 33'üncü yıl dönümünde, futbol şehitlerini anmak için bir video klip hazırladı. Videoda, "Kalplerde iz bırakanlar günler geçse de, aylar geçse de, yıllar geçse de asla unutulmazlar. 20 Ocak'ta sadece bedenleri aramızdan ayrılan ve yeri asla dolmayacak olanlara sonsuz sevgi ve saygılarımızla. Yeriniz dolmaz" denildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve birçok futbol takımı, 33'üncü yıl dönümünde yaşamını yitirenleri unutmadı. Futbol takımlarının anma mesajları şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu: "Samsunspor futbol takımının 20 Ocak 1989’da Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve şoför Asım Özkan'ı saygı ve rahmetle anıyoruz." 

Fenerbahçe: "33 yıl önce bugün, trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunspor kafilesini saygı ve rahmetle anıyoruz. #20Ocak1989"

Beşiktaş: "Samsunspor ve Türk spor tarihinin en acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989'un yıl dönümünde Samsunspor camiasının acısını bir kez daha yürekten paylaşıyor, trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunspor kafilesini saygıyla ve rahmetle anıyoruz."

Trabzonspor: "33 yıl önce bugün geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunsporlu futbolcuları saygı ve rahmetle anıyoruz. #20Ocak1989" 

 

Kaynak: anka