TAMER ARDA ERŞİN

15 Temmuz gazisi ve 15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları Derneği Başkanı Ufuk Yeğin, darbe girişiminin finansörü olarak gösterilen Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) fiili lideri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın Türkiye’de ağırlanmasına, “Allah muhafaza, yarın öbür gün Fethullah Gülen ‘20 milyar dolarım var’ derse nasıl bir manzara ile karşılaşacağımızı merak ediyorum. 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin en az yarısının size hakkı helal değildir. Bunu çok iyi bilesiniz” diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li iktidar yetkilerinin 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olarak gösterdiği BAE’nin fiili lideri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın Türkiye’de ağırlanması ve Erdoğan ile görüşmesi tartışma yarattı. 15 Temmuz gazisi ve 15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları Derneği Başkanı Ufuk Yeğin, Nahyan’ın ziyaretini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Nahyan’ın Cumhurbaşkanlığı’nda ağırlanmasına tepki gösteren Yeğin, şunları söyledi: 

“BEA yetkilisinin geçtiğimiz hafta ülkemize yaptığı ve devlet töreniyle karşılanan ziyaretin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalayan Müslim Macit’in salıverilmesinden ne farkı vardır? Yine bu ziyaretin, Meclis ve özel harekatı bombalayan Hüseyin Türk isimli pilotun tahliye edilmesinden ne farkı vardır? 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, bu ziyareti büyük bir üzüntüyle öğrendi ve karşıladı. 10 milyar dolar karşılığında, ‘darbenin finansörü’ dediklerin kişiler devlet töreniyle karşılanıyorsa Allah muhafaza, yarın öbür gün Fethullah Gülen ‘20 milyar dolarım var’ derse nasıl bir manzara ile karşılaşacağımızı merak ediyorum.” 

Yeğin, kamu kurumlarında FETÖ ile mücadelenin de yapılmadığını kaydederek, “TSK ve jandarma hariç hiçbir şekilde yapılmamakta. Üzerine bir sünger çekip önümüzdeki maçlara bakacağız şeklinde bir yaklaşım ile FETÖ ile mücadele aslında hiç yapılmamaktadır” dedi.  

Yeğin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin en az yarısının size hakkı helal değildir. Bunu çok iyi bilesiniz” diye seslendi.

Kaynak: anka