Şişli ve Kartal'da vatandaşların parasını ve ziynet eşyalarını yankesicilik yöntemiyle çaldığı iddia edilen ve 836 suç kaydı bulunan 13 yaşındaki şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'yankesicilik-hırsızlık' suçlarına yönelik yürütülen çalışmalarda, girdikleri iş yerlerinde çok sayıda kişinin çantasını, cüzdanını, parasını ve cep telefonunu el çabukluğuyla çalan iki yankesici yakalandı. O.S. (13) ve Ö.G. (14) isimli iki yankesici son suçlarını Şişli Kurtuluş Caddesi'nde gerçekleştirdi. A.B. isimli mağdurun içerisinde gümüş kolyeler, üç çeyrek altın, 200 dolar ve 500 lira olan cüzdanını çalan yankesiciler aynı gün Dolapdere Caddesi üzerinde gözaltına alındı. Yankesicilerin üzerinde iki gümüş kolye ve 440 lira nakit para bulundu.

836 SUÇ KAYDI VAR

Şüphelilerin 18 Mayıs 2021 tarihinde Şişli'de bir iş yerinden sekiz bin 500 lira nakit paranın çalınmasının da faili olduğu saptandı. Aileleri tarafından haklarında 'kayıp' başvurusu yapıldığı ve 'kayıp şahıs' olarak arandıkları belirtilen yankesicilerin, çok sayıda "iş yerinden hırsızlık, yankesicilik, otodan hırsızlık" suçundan arandıkları iddia edildi. O.S. isimli şüphelinin 836 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.G. serbest bırakıldı. O.S. ise tutuklanarak cezaevine yerleştirildi.

Kaynak: anka