(ANKARA) - Genç Parti Genel Başkan Vekili Burçin Şahindur, seçim sonrası dövizdeki artışın ve yüksek enflasyonun inşaat maliyetlerine yüzde 10 ila 15 arasında bir artış yüklediğine dikkati çekerek, “2024 yılında ev almak her ay bir önceki aya göre daha zor olacak. Kontrol altına alınamayan ve hiçbir şekilde geleceğe dair umut vermeyen yanlış ekonomik politikalar ile tetiklenen fahiş fiyat artışları yüzünden gayrimenkul sektörü büyük bir krize doğru sürükleniyor” dedi. 

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI GÜNEL, RESTORE EDİLEN KUŞADASI EVLERİNİ ZİYARET ETTİ KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI GÜNEL, RESTORE EDİLEN KUŞADASI EVLERİNİ ZİYARET ETTİ

Genç Parti’li Şahindur, Türkiye’de artan kira fiyatları, inşaat masraflarının dövize bağlı olarak yükselmesi, yükselen faizlerle ev sahibi olmanın zorlaşması üzerine bir değerlendirmede bulundu. Aynı zamanda yatırım uzmanı olan Şahindur, şunları kaydetti:

“2024 yılında ev almak her ay bir önceki aya göre daha zor olacak. Kontrol altına alınamayan ve hiçbir şekilde geleceğe dair umut vermeyen yanlış ekonomik politikalar ile tetiklenen fahiş fiyat artışları yüzünden gayrimenkul sektörü büyük bir krize doğru sürükleniyor. Yanlış yürütülen ekonomik politikaların sonucu olan piyasa enflasyonunun yanında maalesef bunu fırsat bilerek normalden daha pahalı fiyat belirleyen fırsatçıların sebep olduğu suni bir enflasyon da var. Eğer ilgili bakanlıklar ve gerekli denetim mekanizmaları devreye girmez ise normal enflasyon altında zaten çok zor günler geçiren gayrimenkul sektörü çok daha zor günlerle karşılaşacaktır. Enflasyon, döviz kurları, faiz oranları ve işsizlik gibi göstergeler, yatırım ortamını belirleyen anahtar faktörler. Ekonomik istikrar ve güven, yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini artırır ve dolayısıyla yatırımları teşvik eder. Artan kira fiyatları ve inşaat maliyetlerinin yükselmesi, gayrimenkul yatırımlarını olumsuz yönde etkiler. Bu durum, konut sahibi olma girişimlerini zorlaştıracak ve kira ödemek yerine ev sahibi olmayı tercih edenleri engelleyecek. Ancak, talep ve arz dengesine bağlı olarak, belirli bölgelerde gayrimenkul yatırımları hala çekici olabilir. Bölgedeki siyasi istikrarsızlık, güvenlik endişeleri ve uluslararası ilişkilerdeki gelişmeler, yatırımcıların risk algısını etkiler. Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde, Türkiye’nin yakın gelecekteki yatırım haritasının belirsizliklerle dolu olduğunu söylemek mümkün. Ancak, ekonomik istikrarın sağlanması, yatırım teşviklerinin güçlendirilmesi ve teknolojik yeniliklerin teşviği gibi faktörler, Türkiye’nin yatırımcılar için çekici bir hedef olmaya devam etmesini sağlayabilir.”

ADVERTORIAL YAYIN

 



Kaynak: anka