(İSTANBUL)- Esenyurt Belediyesi'nin kültür-sanat kurslarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 'Yıl Sonu Kapanış ve Sertifika Programı’na katılanlar, renkli anlara tanıklık etti. Programda, türküler söylendi, saz çalındı, halay çekildi; kursiyerler, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Esenyurt Belediyesi güz dönemi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu 'Yıl Sonu Kapanışı ve Sertifika Programı', unutulmaz anlara sahne oldu. Esenyurt Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen programa, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, kursiyerler, aileleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Belediyenin 21 kültür merkezinde 52 farklı branşta eğitim alan kursiyerler, karaokeden dramaya, pandomim gösterisinden bağlama ve keman dinletisine, halk oyunlarından el sanatlarına kadar bir çok farklı alanda sahne alarak, hünerlerini sergiledi. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra Nurettin İlhan şefliğinde gerçekleşen İBB Türk Halk Müziği Topluluğu konseri, bu intişamlı geceye damgasını vurdu. Programı en ön sırada izleyen Başkan Ahmet Özer, mezun kursiyerlere yıl sonu sertifikalarını takdim ederek, ilçeyi kültür, sanat ve sporun başkenti haline getireceklerinin bir kez daha altını çizdi.

“Esenyurt'un özlediği tablo bu”

Program başlarken açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Hepiniz ile açık havada, amfitiyatroda, kültür-sanat etkinlikleri buluşmasında bir arada bulunmak ve sizlerle bu duyguları paylaşmak çok güzel. Hepiniz hoş geldiniz. Esenyurt'un özlediği tablo buydu. Bundan sonra da ilçemizin dört bir yanında bu tabloları göreceğiz çünkü biz Esenyurt'u kültür ve sanatın başkenti yapmaya karar verdik. Bu faaliyetleri düzenleyen Kültür Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum. Son iki ayda 50 bin kursiyerimize hizmet verdik. 50 bin kişi Anadolu'da büyük bir kasabanın nüfusundan daha fazla. Biz bu rakamları peyderpey artıracağız. Şimdi huzurunuzda Kültür Müdürüne talimat veriyorum: Bir dahaki sene bu rakam yüz bin olmalı" dedi.

“Sosyal sermayenin de en etkili unsuru sanattır”

Başkan Özer, verilen kurslarda eğitim gören vatandaş kapasitesinin artırılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bir şehrin, bir ülkenin en büyük talihi ve en büyük talihsizliği yönetenleridir. Bir yerden liyakati, ehliyeti çıkarırsanız oradan geriye dedikodu ve kaos kalır. Şimdi birilerinin düzenine dokunduk diye hemen bağırıyorlar, ayağa kalkıyorlar. Biz bu hizmetleri sizin adınıza yapıyoruz çünkü bizim arkamızda halk var. Esenyurt'un kaynaklarını bir avuç rantçıya haram edeceğiz, yedirmeyeceğiz. Şimdi bir konu daha var: O da sosyal sermaye. Sosyal sermayenin en etkili unsuru, sanattır. Sanatı parasal sermayeyle birleştiren hiç bir ülke ileri gidemez. İşte, Esenyurt'ta bu nedenle ileri gidilmedi. Bu güzel kent, beton lobilerine peşkeş çekilmiş, insanlar ikinci, üçüncü plana atılmış, çocukların eğitimi ile ilgilenilmemiş. Bugüne kadar niye kimse bu kötü gidişe dur demedi? Bir kardeşiniz olarak ben geldim ve bu gidişe dur diyorum, sizin adınıza. Siz de bana sahip çıkın. Bir şehirde sadece beton olmaz, para olmaz, rant olmaz; sanat olacak, kültür olacak. Esenyurt Belediyesi olarak, artık rantçı belediyeye son verip halkçı belediyenin önünü açacağız. Peki, ne yapacağız? Barış ve kardeşlik şehri Esenyurt’u yaratıp; temiz, ulaştırabilir yeşil bir Esenyurt inşa edeceğiz. Çünkü siz buna layıksınız."

“Sanata selam olsun, sanatın yolu açık olsun”

Anlamsızlığın çaresini sanatla bağdaştıran Özer, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bir filozof diyor ki dünyanın iki büyük sorunu var: Biri eşitsizlik, diğeri anlamsızlıktır. Eşitsizliği biliyorsunuz zaten, dünyanın maalesef en büyük problemi. Her alanda var eşitsizlik. Kadından başlayıp, zengin ve fakire kadar… Bir de anlamsızlık var. İnsan zaman zaman kendine sorabilir: ‘Ben madem bu dünyaya geldim, niye ölüyorum? Madem öleceğim, niye doğdum?’ Bu tür sorular akıllı bir varlık olarak kişiyi anlamsızlığa sürükleyebilir. Peki, bunun ilacı yok mu? Var elbette. Bunun ilacı sanattır. Yani eşitsizliğin tek ilacı hak ve hukuk, anlamsızlığın ise sanattır. İnsanı diğer varlıklardan, diğer canlılardan ayıran en temel şey yaratıcılıktır. Dünyayı kurtaracaksa sanat kurtaracak. İşte o nedenle bu güzel çocuklar, bu iyi hocalar, bugün sanat yapıyorlarsa, onlar bizim geleceğimizin ve bizim gerçek kurtuluşumuzun teminatıdırlar. Biz de Esenyurt Belediyesi olarak bundan sonra sanata önem vereceğiz, yatırım yapacağız, sanatın ve sanatçının yanında duracağız. Sizin adınıza sanat diyoruz, sanata selam olsun! Sanatın yolu açık olsun. Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.”

“Esenyurt halkının emeklerini görmek, çok kıymetliydi”

Programa seyirci olarak gelen Hilal Yıldırım ise çok keyifli anlara tanıklık ettiğini belirterek, “Esenyurtluların vermiş olduğu emekleri, yaptıkları çalışmaları görmüş olmak çok kıymetliydi. Burada hep birlikte çok güzel bir gece geçirdik, keyif aldık. En sondaki İBB Türk Halk Müziği Topluluğu Konseri de çok güzeldi. Burada türkülerle duygulandık, yeri geldi eğlenceli anlara tanıklık ettik. Çocukların yapmış oldukları çok eğlenceli pandomim gösterileri vardı. Bu gösteriler aynı zamanda çok güzel mesajlar içeriyordu. Hepsi çok kıymetliydi, çok güzel bir geceydi" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: "Geçmiş dönemlerde tahsilmeyen borç şimdi isteniyor, haksızlık" Esenyurt Belediye Başkanı Özer: "Geçmiş dönemlerde tahsilmeyen borç şimdi isteniyor, haksızlık"

 

 

Kaynak: anka