Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), yeşil pasaportlu ihracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edildiğini açıkladı. TİM Başkanı İsmail Gülle, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “İhracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi” dedi.

TİM'den yapılan yazılı açıklamada yeşil pasaport sahibi ihracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edildiğini açıkladı. Alınan kararla, yeşil pasaport hamili ihracatçılar, koronavirüs aşısında öncelikli gruba alındı. Yeşil pasaportlu ihracatçılar, dünden itibaren sisteme girerek aşı randevusu almaya başladı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, şunları söyledi:

“İhracat ailemiz, dünyanın birçok noktasıyla doğrudan temas halinde. Türk bayrağını 210 ülke ve bölgede dalgalandıran ihracatçımız, ürünlerimizi dünyaya hızla ulaştırmak adına, yoğun bir çalışma yürütüyor. Önemli pazarlarımız aşı pasaportu uygulaması başlatırken bu pazarlara erişimimizi, alınan aşı kararı kolaylaştıracaktır. Özellikle yeşil pasaport hamili ihracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi,  ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum.” 

Kaynak: anka