Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu, bir dizi temasta bulunmak üzere ABD'ye gitti. Görüşmelerde Türk-Amerikan ilişkilerinin iyileştirilmesi ve ekonomik bağların güçlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunulacağı bildirildi.

Bir dizi temasta bulunmak üzere dün ABD'ye giden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski başkanlığındaki heyette, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Ebiçlioğlu, İrem Oral Kayacık, Önder Sezgi, Can Yücaoğlu ve TÜSİAD Washington Temsilcisi Barış Ornarlı yer aldı.

TÜSİAD Heyeti, iki gün sürecek ABD ziyareti sırasında Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği yetkilileri; Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan ve düşünce kuruluşu uzmanlarıyla bir araya gelecek. Görüşmelerde Türk-Amerikan ilişkilerinin iyileştirilmesi ve ekonomik bağların güçlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunacağı belirtildi. TÜSİAD heyeti, görüşmelerde “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” raporunu da paylaşacak.

 

Kaynak: anka