ESRA ALUS

Sanayide rekabet ortamının sertleştiğini belirten Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, “Küresel rekabet gücümüzü artırmak ve yüksek katma değerli üretimi gerçekleştirmek için sanayide dijital dönüşümü, başarıyla gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm (SD2) Programı'nın Başarı Hikayeleri Töreni, çevrimiçi olarak düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, iş dünyası için dijitalleşmenin önemini anlattı.

Simone Kaslowski’nin konuşması, satır başlarıyla şöyle:

"SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR: Dijital dönüşüm ile birlikte sertleşen rekabet ortamı şirketler üzerinde sürekli ve sürdürülebilir bir inovasyon baskısı yaratıyor. Rakiplerin yeni teknolojileri kullanarak birbirinden ayrışmaya çalıştıkları bu zorlu ortamda şirketler daha etkin rekabet ortamında inovasyonla güçlerini arttırma şansına sahip. Küresel rekabet gücümüzü artırmak ve yüksek katma değerli üretimi gerçekleştirmek için sanayide dijital dönüşümü başarıyla gerçekleştirmemiz gerekiyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE EN ÖNEMLİ HUSUS İŞ BİRLİKLERİ: Dijital dönüşüm sürecinin uzun ve zorlu bir yolculuk olduğunu her zaman söylüyoruz. Çok enerji, sabır isteyen, heyecan dolu bir macera. Dijital dönüşümde belki de en önemli husus ise iş birlikleri. Bu dönüşüm bir ülkenin, bir şirketin ya da bir şirketteki tek bir kişinin gerçekleştirebileceği bir olgu değil. Doğru ve etkili iş birlikleri kurmak başarının anahtarı. Her şirket içinde en üst seviyesinden en alt seviyeye tüm çalışanların hem de dönüşüm sürecine dahil olan tüm bölümlerin ortak dili konuşması önemli. Şirketlerin bu süreçte doğru doğru partneri seçmesiyse elzemdir.  

TÜSİAD DOĞRU PARTNERLERİN BULUNMASI ANLAMINDA BÜYÜK FIRSAT YARATIYOR: Hem ülkemizde teknolojiyi kullanan hem de üreten şirketlerimiz için süreci kolaylaştırmak amacıyla 4 yıl önce TÜSİAD SDK programını başlattık. TÜSİAD SDK doğru partnerlerin bulunması anlamında hem teknoloji kullanan hem de üreten şirketlerimiz için büyük bir fırsat yaratıyor. Şirketlerimizin dijitalleşmesi sürecindeki sorunları ya da ihtiyaçlarını daha iyi anlamaları, bu sorunlara çözüm üretecek teknoloji tedarikçileriyle tanışmaları için TÜSİAD olarak kolaylaştırıcı görevi görüyoruz. 4 senede yaratılan 40’ın üzerindeki çözüm dünyası dosyasının ülkemizin inovasyon ekosistemine muazzam katkı sağladığını düşünüyoruz. "

Kaynak: anka