Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kolombiya Ankara Büyükelçisi Julıo Aníbal Rıaño Velandıa’nın ziyaretiyle ilgili, “Kolombiya’ya sadece Türk Hava Yolları'nın (THY) uçuşları mevcut. Diğer tarifeli havayollarının da buraya uçuş yapmaları lazım. Ulaşım olmadan sayıları artıramayız” dedi.    

Kolombiya’nın Türkiye Büyükelçisi Julıo Aníbal Rıaño Velandıa TÜRSAB’ı ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamın 2 ülke arasındaki turizmi geliştirmek için yapılması gerekenler için toplantı yapıldı. Toplantıda, iki ülke seyahat acentalarının katılımlarıyla düzenlenecek, firmadan firmaya yapılan e-ticaret (B2B) ile ilgili görüşmeler ve yeni iş birliktelikleri oluşturulması yönünde kararlar alındı. Toplantıda ayrıca mart-nisan aylarında Kolombiya Turizm Bakan Yardımcısı Julian Guerrero Orozco ve seyahat acentalarının katılımlarıyla İstanbul’da bir tanıtım ve iş birliği toplantısı düzenlenmesi de kararlaştırıldı.

"SEKTÖRÜN TOPARLANMASI ÖNCELİĞİMİZ"

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya toplantıya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Uzun süredir bu toplantıyı gerçekleştirmek istiyorduk. Turizmi geliştirmek ve tanıtmak için iş birliği yapmamız çok önemli. Sektörün toparlanması önceliğimiz, bunu birlikte başaracağız. Kültürel değerlerimiz açısından birbirimize çok benziyoruz. Diplomatik bir klişe olarak değil; birlikte emek vererek gerçekten çok başarılı olacağımıza inanıyorum. İlişkilerimizin çok daha ileri seviyede olmasını arzuluyoruz. Birlikte çalışarak bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum. Elbette biz işin turizm tarafı ile ilgileniyoruz. Kolombiya’ya sadece THY uçuşları mevcut. Diğer tarifeli havayollarının da buraya uçuş yapmaları lazım. Ulaşım olmadan sayıları artıramayız."

 

Kaynak: anka