Türk şirketi Falckon, Hollanda’da önemli satın alma gerçekleştirdi.İSTANBUL (İGFA) - Falckon; Hollanda, İngiltere, Almanya ve Belçika’da yangın güvenliği hizmeti verecek
 
Endüstriyel yangın ve itfaiye hizmetlerinde sektör lideri olan Falckon, Hollandalı Safety Coaches firmasının çoğunluk hissesini satın aldı. Falckon, endüstriyel yangın güvenliğinin dünyadaki en önemli merkezlerinden birisi olan Rotterdam’da, Falckon Fire Safety Rotterdam B.V. ismi ile kurulu operasyonlarına başladı.
 
2013 yılında Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan ve yangın güvenliği sektöründe; Türkiye’nin uluslararası arenada bir görünürlüğünün olmasını amaçlayan ve profesyonel endüstriyel itfaiyecilik hizmetinde tüm dünyaya örnek olmayı hedefleyen şirket, bu amaç doğrultusunda Hollandalı Safety Coaches firmasının çoğunluk hissesini satın aldı. Satın alma ile birlikte endüstriyel yangın güvenliğinin dünyadaki en önemli merkezlerinden birisi olan Rotterdam’da, Falckon Fire Safety Rotterdam B.V. ismi ile kurulu operasyonlarına başladı.
 
Avrupa ve Orta Doğu’dan itfaiye profesyonellerini hem eğittiklerini hem de personellere akreditasyon sağladıklarına dikkat çeken Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, "2022 yılı itibari ile de Türkiye’de geliştirip mükemmelleştirdiğimiz hizmetlerimizi Avrupa ve Orta Doğu’ya açtık. Faaliyet göstermeye başladığımız günden bugüne dek, Türkiye’nin bu sektörde adı olan bir oyuncu olmasını amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: igf