Türk Prysmian Kablo, EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’na katıldı. Fuarda, yeni çözüm ve ürünlerini tanıtan Türk Prysmian Kablo, güneş enerjisi santrallerinde doğru kablo kullanımının ve solar kabloların verimlilik üzerindeki etkilerine dikkat çekti.ANTALYA (İGFA) - Antalya ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyon, enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Enerji sektöründeki güncel gelişmelerin tartışıldığı fuarda; yenilenebilir enerji modellerinden enerji yatırımlarının finansmanına, akıllı şehirlerden enerji teknolojilerinde yerlileşme ve dijitalleşmeye kadar çok sayıda önemli başlık masaya yatırıldı.

EIF Fuarı’na 2015 yılından bu yana düzenli olarak katıldıklarını belirten Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, bu tarz organizasyonlara katılımın hem paydaşlarla buluşmak hem de enerji sektöründeki başlıkları gündeme getirmek açısından önemli olduğunu söyledi.

Yenilenebilir enerjinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek daha fazla önem kazandığını hatırlatan Özcan, Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporuna göre Türkiye'nin güneş enerjisinde potansiyelinin yüzde 3'ünü rüzgârda ise yüzde 15'ini kullandığını belirterek, "Dünyanın çevresini bir tur dönecek uzunlukta kablo tedarik ettik. Bu da yaklaşık 7 milyon hanenin 1 aylık elektrik ihtiyacı demek. Sektörün öncülüğünü yapan bir şirket olarak dijitalleşme ve yenilikçi teknolojilere odaklanmayı ve ‘Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz’ demeyi sürdüreceğiz” dedi. 

Kaynak: igf